0.0 από 5 (0 Ψήφοι)

Ένας αστεροειδής ο DA14 2012, μεγέθους μισού γηπέδου ποδοσφαίρου, θα μας πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής.

27312-asteroidis copyΟ αστεροειδής  DA14 2012 είναι ένας διαστημικός βράχος διαμέτρου περίπου 45 μέτρα και βάρους 130000  τόνων, ο οποίος θα είναι στην μικρότερη απόσταση μόλις 27.600 χιλιομέτρων από τη Γη, πλησιέστερα και από κάποιους δορυφόρους μας, στις 15 Φεβρουαρίου! Οι επιστήμονες της ΝΑΣΑ λένε, ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την ανθρωπότητα, ούτε φόβος σύγκρουσης με κάποιο δορυφόρο.

Ο αστεροειδής ανακαλύφθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2012 από το Αστρονομικό Παρατηρητήριο της Μαγιόρκα (OAM). Μετά την ανακάλυψη επιβεβαιώθηκε από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση (IAU).

Πλησιέστερη προσέγγιση του αστεροειδή στον πλανήτη μας, εκτιμάται ότι θα είναι στις 20:30 μ.μ. (GMT) την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου. Η Αστρονομική Εταιρεία της Καραϊβικής (SAC) ανέφεραν ότι ο βραχώδης σώμα θα είναι ορατό από την Αυστραλία, την Ασία, την Αφρική και ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης.Σύμφωνα με τα λόγια των ειδικών , η λάμψη του είναι ίση με ένα αστέρι του μεγέθους οκτώ και θα είναι ορατό με ερασιτεχνικά τηλεσκόπια.

Ποιοι είναι οι αστεροειδείς

Συχνά στη γήινη ατμόσφαιρα εισέρχονται αστεροειδείς πολλών μεγεθών και σχημάτων. Μερικοί έρχονται από την ζώνη των αστεροειδών, ενώ άλλοι είναι απλώς απομεινάρια από εξαφανισμένους κομήτες.

Επομένως, δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο κάποια από αυτά τα απομινάρια να πέσουν σε κάποιο σημείο της γης.  Ωστόσο, η πιθανότητα του θανάτου από μια τέτοια σύγκρουση είναι αμελητέα και δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε με τα τροχαία ατυχήματα.

Κατά την εφημερίδα ABC, η Γη έχει υποστεί πολλές συγκρούσεις αστεροειδών. Ενδεχομένως η πιο σημαντική ήταν αυτή που έλαβε χώρα πριν 65 εκατομμύρια χρόνια στη χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικού, και τερμάτισε την εποχή των μεγάλων ερπετών. Σύμφωνα με την πιο αποδεκτή υπόθεση, ήταν ο λόγος που προκάλεσε την εξαφάνιση των μισών ειδών ζώων στον πλανήτη.

Ένα άλλο παρόμοιο επεισόδιο συνέβη πριν από ένα αιώνα και κάτι, στην Τουνγκούσκα της Σιβηρίας, όταν ένα ουράνιο σώμα περίπου 80 μέτρα σε διάμετρο συγκρούστηκε με τη Γη, δημιουργώντας ενέργεια ισοδύναμη με χίλιες ατομικές βόμβες που κατέστρεψε εκατοντάδες τετραγωνικά μίλια δάσους. Οι ερευνητές εξακολουθούν να μελετούν αυτό το γεγονός, γνωστό ως «γεγονός Tunguska", και αναζητούν περισσότερες ενδείξεις σχετικά με το αντικείμενο που έπεσε από τον ουρανό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η πτώση ενός τέτοιου αστεροειδούς, όπως αυτό, περίπου 45 μέτρα, δεν είναι καταστροφική, εκτός αν πέσει σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή. Σοβαρό θα ήταν αν ο αστεροειδής ήταν φτιαγμένος από μέταλλο, οπότε η πρόσκρουση θα ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, αλλά αυτό δεν θα συμβεί στις 15 Φεβρουαρίου...

Πηγή: juventudrebelde.cu

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;