0.0 από 5 (0 Ψήφοι)

Η κρίση της ΣυρίαςΉδη ο βόρειος ρωσικός στολίσκος πέρασε τα στενά του Γιβραλτάρ με κατεύθυνση την Ανατολική Μεσόγειο όπου θα ενωθεί με τον στολίσκο της Μαύρης θάλασσας. Την είσοδο του στολίσκου στη Μεσόγειο ανήγγειλε το Ρώσικο υπουργείο Άμυνας, πράγμα όχι συνηθισμένο.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το βέτο στα μέτρα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. για τη Συρία και οι σημερινές δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρώφ σηματοδοτούν το μεγάλο ενδιαφέρον της Μόσχας για την περιοχή και για τα τεκταινόμενα εν γένει. Ειδικά για την Συρία, η Μόσχα δείχνει αποφασισμένη να μην κάνει πίσω στις εντεινόμενες από τη Δύση προσπάθειες για μια επανάληψη των γεγονότων της Λιβύης.

«Μην περιμένει κανείς ότι η Συριακή κυβέρνηση θα κάτσει με τα χέρια σταυρωμένα, ενώ οι αντάρτες θα καταλαμβάνουν τις πόλεις και θα σφάζουν τους πολίτες που δεν συμφωνούν με τις απόψεις τους. Πως μπορεί να περιμένει κάποιος από τη Συριακή κυβέρνηση να πει: προχωρήστε, ρίξτε με. Αυτό δεν είναι ρεαλιστικό, όχι επειδή κρατιόμαστε από το καθεστώς αλλά επειδή απλά η διαδικασία αυτή δεν λειτουργεί. Το τίμημα αυτής της διαδικασίας είναι ακόμη μεγαλύτερη αιματοχυσία.

»Προσπαθούμε να επηρεάσουμε την κυβέρνηση να κάνει το πρώτο βήμα αλλά όταν η ένοπλη αντιπολίτευση επιχειρεί να καταλάβει πόλεις όπως το Χαλέπι, όπου μια ακόμη τραγωδία προμηνύεται απ’ ότι αντιλαμβάνομαι, δεν είναι ρεαλιστικό η κυβέρνηση να το δεχθεί αυτό. Είναι θέμα επιβίωσης», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρώφ σύμφωνα με το πρακτορείο Ίντερφαξ, σε συνέντευξη που δόθηκε στο Σότσι της νότιας Ρωσίας και αναμεταδόθηκε από τη Ρώσικη τηλεόραση.

Αυτό μάλιστα έρχεται σαν απάντηση στην δήλωση της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρυ Κλίντον, που είχε δηλώσει μετά το βέτο, πως θα ενεργεί πλέον εκτός Ο.Η.Ε.

Στην πραγματικότητα παρακολουθούμε πως το παιχνίδι χοντραίνει και όλες οι εξελίξεις από δω και πέρα είναι πιθανές, αφού ο δυτικός παράγοντας φαίνεται ενδυναμωμένος και αρκούντως αλαζονικός από τις επιτυχίες στα άλλα Αραβικά κράτη.

Είναι φανερό πλέον ότι η εξέγερση στη Συρία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πλησιάζει στο τέλος της. Η σύγκρουση έστω και συγκαλυμμένα μεταξύ Ρωσίας και Δύσης ατή τη στιγμή παίζεται σε σκακιέρα για πολύ δυνατούς παίχτες. Οι Ρώσοι το ‘χουν αποδείξει, δεν είναι ευκαταφρόνητος αντίπαλος. Την τελευταία φορά κέρδισαν, τώρα;

Είναι σαφές βέβαια, πως αν κερδίσουν οι Ρώσοι, η παγκοσμιοποίηση θα καθυστερήσει, διαφορετικά ανοίγεται διάπλατα ο δρόμος για τους λάτρεις της παγκόσμιας διακυβέρνησης με ότι αυτό συνεπάγεται…

Πηγή: defencenet.gr

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;