0.0 από 5 (0 Ψήφοι)

 Ήδη κατανοήσαμε και πολύ καλά μάλιστα, πως μόνο οι αξίες είναι διαχρονικές και αμετάβλητες...

Όλη η γηΜέχρι χτες θα 'ταν αδιανόητη, έστω και μια απλή αναφορά σε σκέψεις που δεν συνάδουν με την ελεύθερη αγορά και την ανταγωνιστικότητα. Ειδικά αν αναλογιστείς, ότι ουδείς αμφισβητούσε πως αυτές οι ιδέες ήταν απόλυτα συμβατές με το παγκόσμιο σύγχρονο οικοδόμημα των κοινωνιών μας.

Ήδη όμως αυτό το οικοδόμημα παρουσίασε σημάδια αποσύνθεσης. Οι τρυγμοί είναι πλέον αισθητοί από τη μια άκρη της γης έως την άλλη και τα συμπτώματα της κατάρρευσης είναι περισσότερο από εμφανή.

Πολλοί λένε πώς απλά είναι μια κρίση που αργά ή γρήγορα θα ξεπεραστεί, μόνο που αυτή φαντάζει χαλκέντερη και ανίκητη, μεγαλώνει και διευρύνεται και σημάδια ανάκαμψης δεν είναι ορατά, το αντίθετο μάλιστα.

Άλλοι πάλι μιλούν για μια κρίση “προπομπό”, σε μια προσχεδιασμένη παγκόσμια αλλαγή που πρόκειται να επιτελεσθεί και απλά η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε ως πειραματόζωο, όντας ο αδύναμος κρίκος σε ένα περιβάλλον που χρόνια ετοιμαζόταν. Ποια η πραγματικότητα; Ουδείς γνωρίζει...

Όποια κι' αν είναι η αλήθεια, εκείνο που φαίνεται καθαρά είναι ότι στηρίξαμε όλα τα όνειρα και τις ελπίδες μας σε θεμέλια σαθρά. Κάθε λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει και είναι υποχρεωμένος να δει με ειλικρίνεια και θάρρος την ρεαλιστική πραγματικότητα που ξανοίγεται μπρος στα μάτια του.

Είναι καιρός να σκύψουμε σε πραγματικούς, ρεαλιστικούς συσχετισμούς, που μπορεί να τους θεωρούμε και ξεπερασμένους, μα πάνω απ' όλα να αξιοποιήσουμε τη γνώση που έρχεται μέσα από την σοφία αιώνων. Πρέπει να δούμε τη ζωή και το πνεύμα σε απόλυτη αρμονία με το περιβάλλον, πράγμα που ξεχάσαμε συνεπαρμένοι από τις ψευδαισθήσεις που αγκίστρωσαν τις συνειδήσεις μας σε ένα αφύσικο, τεχνητό και εντελώς ψεύτικο τοπίο.

Η προσγείωση στην πραγματικότητα σίγουρα δεν θα είναι ευχάριστη, θα τολμήσουμε να πούμε αρκετά επίπονη, ίσως όμως να 'ναι η μοναδική ευκαιρία για μια νέα αρχή, που θα βασίζεται σε αξίες διαχρονικές και ακατάλυτες...

Και βέβαια πρέπει να κατανοήσουμε την πρωταρχική αλήθεια της ύπαρξης, που δεν είναι άλλη από αυτήν που απορρέει μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον που διέπεται από νόμους κατανοητούς, αρμονικούς και συμπαντικούς...

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;