0.0 από 5 (0 Ψήφοι)
ΑπεργίαΤη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές η κυβέρνηση δρομολογεί την επίδοση των ειδοποιητηρίων επιστράτευσης στους απεργούς του ΜΕΤΡΟ. Η τρικομματική κυβέρνηση που μέχρι τώρα κρύφτηκε επιμελώς πίσω από μια επίπλαστη δημοκρατική νομιμότητα, αναγκάσθηκε να ξεσκεπαστεί και να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο κάτω από τα αμείλικτα αιτήματα των απεργών που πλέον θίγεται αυτή καθαυτή η επιβίωσή τους.   
 
Δυστυχώς οι κυβερνήσεις που ανέλαβαν εργολαβικά να “σώσουν” την Ελλάδα, ερήμην του λαού, είχαν αποφασίσει από την αρχή να επιβάλλουν απάνθρωπα και αδιέξοδα μέτρα. Βοηθούντων μάλιστα των μέσων ενημέρωσης και πρώτιστα των κοινοβουλευτικών κομμάτων, που ως επί το πλείστον επικεντρώθηκαν σε μικροκομματικές φαγωμάρες, απεκρύβη η θλιβερή πραγματικότητα των μέτρων που συμφώνησαν. 
 
Η γνώση και η εμπειρία εφαρμογής παρόμοιων μέτρων σε μια σειρά κρατών έχει αποδείξει πως τίποτα καλό δεν έφεραν. Νωπά είναι τα παραδείγματα της Αργεντινής, Γουατεμάλας, Λετονίας, Ρουμανίας, παλαιότερα Βαϊμάρης,τα οποία σύρθηκαν στην πτώχευση και την εξαθλίωση με την ίδια μεθοδολογία και τεχνική, που φυσικά αυτό δεν ήταν κάτι το άγνωστο στους πολιτικούς μας. Άρα εσκεμμένα και με μαστορική μεθόδευση έκρυψαν την αλήθεια και δρομολόγησαν το μονόδρομο του ΔΝΤ.
 
Ακούγεται υπερβολικό, όμως και υπουργοί δήλωσαν άγνοια για τα μέτρα που εζητούντο στο μνημόνιο. Άρα εάν γνώριζαν οι εργαζόμενοι, ο λαός, σίγουρα θα ήταν αδύνατο να γίνουν αποδεκτά τέτοια μέτρα. Είναι φανερό πως η κυβέρνηση και οι συμπορευόμενοι μαζί της, κορόιδεψαν ασύστολα, βάναυσα και εγκληματικά το λαό, με προφανή λόγο να καταστήσουν την Ελλάδα πειραματόζωο, πανευρωπαϊκό παράδειγμα υποτέλειας και ραγιαδισμού και τον λαό σκλάβο πρώτης ζήτησης! Οι εργαζόμενοι λοιπόν του ΜΕΤΡΟ προσπαθούν να περισώσουν τα τελευταία, αν υπάρχουν πια, δικαιώματα στους εργαζόμενους και στο λαό. 
 
Η αναλγησία και η απανθρωπιά αυτού του είδους των κυβερνήσεων είναι δεδομένη, αφού διαχειρίζονται την εξουσία για το συμφέρον των ξένων συμφερόντων και κατά του λαού. Οπότε τι απομένει; Ο αγώνας, ο συντονισμένος αγώνας του λαού και των εργαζομένων, που δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Τουναντίον θα κερδίσουν την μη επιβολή των επόμενων μέτρων που έχουν ήδη προαναγγελθεί και οσονούπω θα δρομολογηθούν... 
 
Αν ακόμη κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί που πηγαίνει το πράγμα θα το πούμε πιο απλά.  Δεν είναι μόνο ότι θα φθάσουν τους μισθούς και τις συντάξεις εκεί που δεν φανταζόμαστε, αλλά θα πληρώνουν και όποτε θέλουν (δηλώσεις Δούκα). Εάν ο εργαζόμενος παίρνει 400 ευρώ, έχει την εντύπωση ο συνταξιούχος πως θα παίρνει περισσότερα; Πολύ λιγότερα! Έτσι ο αγώνας που αυτή τη στιγμή δίνουν οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ είναι για όλους μας. Όλοι πρέπει να βρεθούμε στο πλάι τους, ανυποχώρητα και μυαλωμένα. Μπορούμε και πρέπει να σπάσουμε τις αλυσίδες τώρα...

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;