5 από 5 (1 Ψήφος)

Γεννηθήκαμε φτωχοί, αλλά ας είναι σίγουροι, δεν θα πεθάνουμε επαίτες.

politikoi1Θέλουμε ή όχι ένα πέρασμα στους δρόμους μας επαναφέρει στην θλιβερή πραγματικότητα. Κλειστά μαγαζιά, άνθρωποι λιγοστοί, αμίλητοι, κατσουφιασμένοι, μοιάζουν χαμένοι, χωρίς ζωή και ελπίδα. Και πως θα ήταν διαφορετικά, μέσα σε τρία χρόνια χάσανε τα πάντα, εργασία, ζωή, διασκέδαση. Ούτε να το διανοηθεί μπορεί κάποιος, πως γίνανε όλα τούτα σε τόσο λίγο χρόνο. Διαλύθηκε μια αναπτυσσόμενη οικονομία, καρατομήθηκε το εμπόριο και το σύνολο της οικονομίας της χώρας, συρρικνώθηκε οτιδήποτε είχε σχέση με τον πολιτισμό, καταργήθηκε κάθε εργασιακό και ανθρώπινο δικαίωμα και το κυριότερο δεν διαφαίνεται καμιά ελπίδα, καμιά προοπτική.

Σ' αυτά τα χρόνια πέρασαν τρεις κυβερνήσεις, που πιστά και απαρέγκλιτα ακολούθησαν το ίδιο πρόγραμμα. Κάποιες φορές μιλούσαν για ανάπτυξη, αλλά το 'βλεπες στα μάτια τους, δεν το εννοούσαν το 'λεγαν περισσότερο για να σε ξεγελάσουν, να κερδίσουν χρόνο! Μετά μάθαμε πως τα μνημόνια τα 'γραφαν όλα αυτά από την αρχή. Υπόγραψαν και συνεχίζουν να υπογράφουν, χωρίς να συναισθάνονται ούτε αυτήν καθ' αυτήν την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια. Σήμερα είναι σαν να ζεις σε περιβάλλον άλλου πλανήτη, εγκαταλειμμένος, προδομένος, καταπιεσμένος.

Κι' αν στην αρχή βαυκαλιστήκαμε με ελπίδες φρούδες, το τοπίο σιγά - σιγά ξεκαθαρίζει, τώρα διακρίνεται καθαρά η άκρη στο τούνελ. Εσχάτως μάλιστα αντιληφθήκαμε πως περάσαμε και τον ...“τελευταίο κάβο”, δεν ήταν τίποτα άλλο από την ύστατη γραμμή ανάσχεσης, το τελευταίο οχυρό που έπεσε αμαχητί, όπως ήταν προγραμματισμένο! Το μέλλον που ψυχανεμιζόμαστε εδώ και καιρό, μόνο ρόδινο δεν προδιαγράφεται. Φαίνεται να επαληθεύονται τα πιο δυσοίωνα σενάρια.

Προχτές μάλιστα είπαν πως θα νομοθετήσουν απαγόρευση των απεργιών, χτες πως ο κατώτερος μισθός παραμένει μεγάλος και φυσικά όχι ανταγωνιστικός. Προετοιμάζουν δηλαδή το έδαφος για άλλα μέτρα που έχουν συναποφασίσει και έρχονται οσονούπω. Αυτό δεν είναι απλά μια κατάντια των κυβερνώντων που οδηγεί τους Έλληνες στην αυτοκτονία, αλλά και μια γελοιοποίηση αυτών που με ψέματα υφάρπαξαν την ψήφο μας! Δυστυχώς τίποτα και κανένας δεν τους σταματά.

Η πραγματικότητα που υποχρεωτικά βιώνουμε είναι αμείλικτη και χαράζει ανεξίτηλα την ψυχή και το σώμα μας. Δεν πρέπει να αδιαφορούμε γιατί αφορά όλους μας. Και αυτό δεν μετριέται πια με το χρήμα. Μετριέται με την  ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την αγάπη, μα πάνω από όλα με τον αγώνα που πρέπει ανυπερθέτως να αναληφθεί από όλους μας, γιατί αναμφίβολα όλα αυτά πρέπει να προστατευτούν...

Σχόλια (1)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

"Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά".
Mark Twain

  takitos
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;
<