5 από 5 (1 Ψήφος)
water-crisisΤο θέλουμε ή όχι οι συνειρμοί που έρχονται στο νου μας δεν είναι πια απλές φαντασιώσεις μυθομανών ανθρώπων. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται τα διάφορα ινστιτούτα και υλοποιούν οι κυβερνήσεις έχει αποδειχθεί πια πως εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα κι' αυτά το μόνο που φέρνουν είναι καταστροφή. Αυτό πλέον είναι η ζοφερή πραγματικότητα, αφού παραδοθήκαμε σε κάθε «επίτευγμα» αφήνοντας άκριτα την δραστηριότητα των εταιρειών, που φυσικό είναι να βλέπουν μόνο συμφέρον και κέρδος.
 
Όπου κι' αν στρέψεις το βλέμμα σου αντικρίζεις μια ωραιοποιημένη εικόνα που καμιά σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα, η οποία παραμένει αθέατη με την πρώτη ματιά και καλά προφυλαγμένη. Το Τσέρνομπιλ, η Φουκοσίμα, οι γενετικά μεταλλαγμένες τροφές, τα απορρίμματα, τα φυτοφάρμακα, η μόλυνση των υδάτων, είναι ελάχιστα από αυτά που επιβαρύνουν έστω και μακροπρόθεσμα τη ζωή μας... 
 
Θα ήταν ευχής έργο όλα αυτά να ήταν ένα κακό όνειρο, όμως ειδικά σε μια πτωχευμένη χώρα όπως είναι η πατρίδα μας,όλα πλέον είναι πιθανά αν όχι εξαναγκαστικά και επιβαλλόμενα. Με το πρόσχημα της εξόφλησης των δανειστών ξεπουλιούνται τα πάντα σε τιμή ευκαιρίας. Και αν αυτά είναι ακίνητα τα οποία θα πωληθούν  για αξιοποίηση πάει καλά, αν όμως τα πουλάς και μετά πληρώνεις υπέρογκο νοίκι στον ιδιώτη, τότε μιλάμε τουλάχιστον για παραλογισμό, αν όχι για εθνική μειοδοσία!
 
Ήδη συζητιέται, και εμείς αντιλαμβανόμαστε όχι τυχαία, πως είναι η σειρά του νερού να μπει στην κερδοσκοπική αγορά.  Φυσικά όπως γίνεται συνήθως, το θέμα ξεκινάει με τη σχετική διαρροή ασύνδετων πληροφοριών, την γενικόλογη παραφιλολογία που αναμοχλεύει όμως και προετοιμάζει τον κόσμο να δεχθεί με καλή διάθεση τα προαποφασισμένα!
 
Φυσικά δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Οι διεργασίες έχουν αρχίσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το νερό από φυσικό αγαθό και δικαίωμα μετατρέπεται σταδιακά σε προϊόν κερδοσκοπίας και θα υπόκειται στους κανόνες τη «ελεύθερης αγοράς" την οποία πολύ καλά γνωρίζουμε ήδη! Στην ελληνική ύπαιθρο έχει αρχίσει μια κατ' αρχήν καταγραφή των πηγών, των πηγαδιών, των γεωτρήσεων και γενικά των τρεχούμενων υδάτων, πράγμα που σημαίνει ότι κάτι προετοιμάζεται στα μουλωχτά και βέβαια είναι φανερό πως δεν είναι μια αθώα επιστημονική πρόγνωση που αποβλέπει στην υγεία των πολιτών.
 
Διανθίζεται βέβαια μέσα στην οδηγία 2000/60/ΕΚ της ΕΕ, που μιλάει για αποτροπή της περαιτέρω υποβάθμισης όλων των υδάτων και η επίτευξη της καλής κατάστασης των υδάτων,  που πρέπει όμως να επιτευχθεί μέχρι το 2015! Κρατήστε το χρονικό όριο το οποίο βάζουν, δηλαδή το 2015, είναι ίδιο και για την δημοσιονομική και μνημονιακή μας εξυγίανση και ίσως να μην είναι καθόλου τυχαίο...
 
Σε κάθε περίπτωση, το νερό που σύντομα θα έρθει στο παζάρι, θα γίνει δυσεύρετο και πανάκριβο όπως και σε άλλες χώρες που έχει γίνει το ίδιο. Αν δε συνδυάσεις την απαγόρευση της ιδιοκαλλιέργειας – που ήδη είναι νόμος στις ΗΠΑ και οσονούπω έρχεται και εδώ -, η παντελής διάλυση της οικονομικής ζωής της χώρας , που άλλωστε είναι φανερό πως συνεχώς και επιτηδευμένα μπλοκάρει κάθε είδους ανάπτυξη, την ανεργία που καλπάζει και αυξάνεται συνεχώς και την παιδεία που συνεχώς υποβαθμίζεται, δεν χρειάζεται να είσαι και μάγος για να καταλάβεις που μας οδηγούν και οπωσδήποτε όχι ...ΤΥΧΑΙΑ! 
 
Το βίντεο που ακολουθεί ρίχνει άπλετο φως. 
 

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;