5 από 5 (2 Ψήφοι)

Σκοπός πάντα θα είναι ο άνθρωπος, η οικονομία είναι το μέσον...«...Διότι συχνά αυτό συμβαίνει σήμερον. Τα μέσα γίνονται σκοποί και έτσι ανατρέπονται οι όροι του βίου. Η οικονομία είναι μία επιστήμη εις την διάθεσιν του ανθρώπου. Η οικονομία δεν είναι σκοπός, σκοπός πάντα παραμένει ο άνθρωπος. Η οικονομία έργον έχει να ρυθμίζει την παραγωγή και την διάθεσιν των αγαθών της γης δια την πλήρωσιν των αναγκών του ανθρώπου...» (Από το Κυριακάτικο κήρυγμα του Μακαριστού Μητροπολίτου Κοζάνης Διονυσίου το 1959)

Αυτό είναι ένα απόσπασμα από τα λόγια ενός ταπεινού και καταξιωμένου ιεράρχη – στην συνείδηση τουλάχιστον αυτών που τον γνώρισαν, ή ήρθαν σε επαφή με το έργο του – 54 χρόνια πριν.

Τα λόγια, νομίζω, περιττεύουν. Να προσθέσω μόνο ότι δυστυχώς δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τα μεγάλο μας ελάττωμα, την απληστία, κι' αυτό είναι σίγουρα καθοριστικό.

Τώρα πια όμως αντιλαμβανόμαστε ξεκάθαρα ότι δεν μας αφήνουν να κάνουμε κουμάντο ούτε στο σπίτι μας. Αν θέλουμε να διασωθούμε, η λύση είναι μία και μοναδική: τους στέλνουμε από εκεί που ήρθαν και χτίζουμε τον τόπο μας όπως τον θέλουμε!

Είναι στο χέρι μας...

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Διαβάστε επίσης