5 από 5 (2 Ψήφοι)

Στη σκιά των ΑζέρωνΤο λένε όλοι πια, η Ελλάδα είναι υπάκουη και συνεργάσιμη. Άρα είναι αξιόπιστη και δικαιωματικά θα πάρει από την πίτα των κερδών. Αν υπήρχε άλλωστε η παραμικρή αμφιβολία, διαλύθηκε με την ανακοίνωση των ΗΠΑ, που σε όλους τους τόνους χαιρετίζουν την συμφωνία για τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου του Αζερμπαϊτζάν από τη χώρα μας!

Ο πρωθυπουργός μας βγάζει διθυραμβικούς λόγους, θεωρώντας ασύγκριτη διπλωματική του επιτυχία, αφού μέσα σε λίγες μέρες κατάφερε το ακατόρθωτο. Είναι φυσικό λοιπόν να είναι κατευχαριστημένος, αφού μπορεί πλέον να καυχάται ότι στο ...προσεχές μέλλον θα βρουν 2000  άνθρωποι εργασία!

Δεν γνωρίζω βέβαια αν ο αγωγός αυτός θα φέρει κάποια καλυτέρευση στη ζωή των ανθρώπων. Όλα τα μηνύματα μιλούν για νέες τρύπες στα δημοσιονομικά και προαναγγέλλουν νέες μειώσεις μισθών και νέους ανέργους.

Τώρα είναι φυσικό να βρισκόμαστε στις αγκάλες των Αζέρων, τους φορτώσαμε και τη ΔΕΣΦΑ ...έτσι απλά, αφού όλα τα ξεπουλάμε. Όποιος πρόλαβε, πρόλαβε...

Απλά κάποιες απορίες που περνούν από το μυαλό μου, δεν ξέρω αν έχουν κάποια ιδιαίτερη σημασία:

α) Πριν μερικά χρόνια έγινε χαμός με τον ρωσικό αγωγό που μάλιστα θα μετέτρεπε την Αλεξανδρούπολη διαμετακομιστικό κόμβο, με πολλαπλάσια φυσικά οφέλη. Τότε όλοι ήταν εναντίον και βέβαια πρωτοστατούσε ο ΓΑΠ (Αμερικάνοι), ο οποίος μόλις έγινε πρωθυπουργός τον αδρανοποίησε εντελώς. Τελικά, δεν μάθαμε ποια συμφέροντα εξυπηρετούσε.

β) Ποιοι θα ωφεληθούν από τον αγωγό; Διότι είναι φανερό πλέον με συνεχώς αυξανόμενους φόρους και με το μεροκάματο μειούμενο, πιθανόν οι μόνοι ωφελούμενοι είναι οι αριθμοί και κανένας άλλος και αν πρόκειται ο κόσμος να ζει στην εξαθλίωση, ποιος ο λόγος των τυμπανοκρουσιών;

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;