0.0 από 5 (0 Ψήφοι)

A. Tsipras-2Δεν είμαι εγώ σπορά της Τύχης
ο πλαστουργός της νιας ζωής
Εγώ είμαι τέκνο της ανάγκης
κι ώριμο τέκνο της Οργής. Κ.     Βάρναλης

Το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής ελπίζουμε να είναι νικηφόρο για το λαό. Το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε ο λαός είναι ενότητα και δικαιοσύνη. Να μπει τάξη στο κράτος, να υπάρχει εργασία, σωστή υγειονομική περίθαλψη, παιδεία, αλληλοσεβασμός, αξιοκρατία. Τα μέχρι στιγμής τεκταινόμενα δείχνουν πως το ξεκίνημα είναι κατ' αρχήν ελπιδοφόρο. Αν η συνέχεια και το αποτέλεσμα θα είναι ανάλογο των διακηρύξεων, σίγουρα θα τύχει καθολικής αποδοχής.

Το γεγονός ότι ο λαός έκλεισε τα αυτιά του στις σειρήνες της κινδυνολογίας και των φοβικών διλημμάτων τα οποία κατά κόρον διαδίδονταν προεκλογικά, θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για την νέα κυβέρνηση, αφού δείχνει ξεκάθαρα πως εδραιώνεται η θέληση του λαού μας, αλλά και όλων των λαών της Ευρώπης, για τον τερματισμό των ανάλγητων πολιτικών λιτότητας.

Δεν θα συνταχθούμε με τις κασσάνδρες που λένε διάφορα, μια και αποδεικνύεται πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το πρώτο σημαντικό γεγονός που συμβαίνει σ' αυτή τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Γεγονός που προμηνύει ένα καλύτερο αύριο για τους ανθρώπους. Είναι το καλύτερο που μπορούσε να γίνει μέσα σε ένα περιβάλλον τρομοκρατίας και εκφοβισμού. Η αρχή φαντάζει ονειρική και ξυπνάει ελπίδες σε εκατομμύρια άνεργους, αδικημένους και εξαθλιωμένους Έλληνες και όχι μόνο.

Η πραγματικότητα είναι ότι η καινούργια κυβέρνηση ξεκινάει με άλλη φιλοσοφία, αυτήν της ανάπτυξης και όχι του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας για εξεύρεση πόρων. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, με την έννοια ότι όλα αυτά τα χρόνια μονότονα ακούμε, την πληρωμή των δανειστών, λες και έχουμε μόνο υποχρεώσεις απέναντι των δανειστών-κερδοσκόπων και κανένα δικαίωμα. Ακόμα είναι οι μόνοι που διεκδικούν αυτά που δικαιούμαστε. Δεν πρέπει πχ να μας επιστρέψουν οι Γερμανοί το δάνειο της κατοχής; Ή δεν πρέπει να μας αποζημιώσουν για τις καταστροφές που προξένησαν στη χώρα μας;

Φυσικά πολλά θα εξαρτηθούν και από την στάση των συνεταίρων μας στην Ευρώπη, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια ήταν σε σημαντικό βαθμό εχθρικά διακείμενοι απέναντί μας. Σίγουρα θα υπάρξει πόλεμος από τα μεγάλα συμφέροντα μέσα και έξω, αλλά αν η κυβέρνηση είναι ειλικρινής πρέπει να αντέξει και σίγουρα θα έχει την απεριόριστη εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του λαού.

Τελικά όλα σηματοδοτούν αλλαγή. Μια καινούργια μέρα φαίνεται να ξημερώνει, γεμάτη προσδοκίες και ελπίδα. Ο Αλέξης Τσίπρας ήρθε με απλότητα, γεμάτος όρεξη και σιγουριά. Θα αντέξει; ...θα μείνει; Ο χρόνος θα δείξει...

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;