0.0 από 5 (0 Ψήφοι)

Για τη λευτεριά…«Αν ο μόνος σκοπός που αξίζει κανείς να γεννηθεί είναι η λευτεριά, και μόλις γεννηθεί του την υποθηκεύσουν τα συμφέροντα, τι άλλο του απομένει αν όχι η επανάσταση;» (Γιάννης Σκαρίμπας)
 
Νομοτέλεια ή βλακεία; Το γεγονός της επανάληψης είναι μια απαραβίαστη και ευλαβικά τηρούμενη «εθνική» επιταγή που ποτέ δεν εξαργυρώνεται αλλά πάντοτε κυρώνεται σαν μια προαιώνια υπόσχεση σκλαβιάς, που αντιπαλεύει κάθε αγώνα και προσπάθεια!
 
Ίσως να μην είναι εύκολα κατανοητό γιατί οι συνθήκες και ο τρόπος είναι διαφορετικός, όμως ο σκοπός παραμένει πάντα ο ίδιος: η ελευθερία που συγκρούεται με τα συμφέροντα των ολίγων και τελικά υποτάσσεται στην «ελεημοσύνη» τους! 
 
Είναι φανερό πως για τρίτη φορά τα τελευταία διακόσια χρόνια η ελευθερία φαλκιδεύεται και λοιδορείται τόσο βάναυσα. Αν στις δύο προηγούμενες φορές το διακύβευμα ήταν η απελευθέρωση από τον ζυγό του κατακτητή, σήμερα υποτασσόμαστε οικειοθελώς και παρακαλετά με αντάλλαγμα λίγα ευρώ για προσωρινή δήθεν ανακούφιση και το χρέος να μεγαλώνει φυσικά.
 
Κάποιοι νομίζουν πως έχουν να κάμουν με μέτρα που θα έμπαιναν σε οποιαδήποτε «άτακτη» χώρα κι έτσι μπερδεύονται και ξεστρατίζουν από την πραγματική σημασία τους. Όμως ο έλεγχος του ανθρώπου ήταν πάντα και σήμερα παραμένει απαράλλακτος στόχος, που επιβάλλεται σαν τιμωρία και καταισχύνη, γιατί τι άλλο μπορεί να σημαίνει στην εποχή μας η στέρηση της ελευθερίας;

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;
<