5 από 5 (3 Ψήφοι)

skopiano-1

Όταν ένας λαός δεν τολμά να υπερασπιστεί τη γλώσσα του, είναι έτοιμος πια για τη σκλαβιά.

Remy de Gourmont, 1858-1915, Γάλλος ποιητής

Τίποτα δεν άρχισε σήμερα και δεν θα τελειώσει αύριο. Απλά σήμερα, ντόπιοι και ξένοι καταχτητές,  θέλουν να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα, αφού τόση προσπάθεια έχει γίνει, ώστε η χώρα να βρίσκεται σε τόσο δύσκολη θέση. Αν παραχρήμα κάποιος νομίζει ότι αυτό είναι «λάθη» της ελληνικής πλευράς είναι μακριά νυχτωμένος, συμπαιγνία είναι…

Ειδικά σήμερα έχουμε δύο ζητήματα που δεν κλείνουν κι αυτό γιατί έχουμε εγκλωβισθεί στις αγκυλώσεις του παρελθόντος. Το «ανήκουμε στη Δύση», αναβαθμίστηκε σε «ανήκουμε στο ευρώ», ενώ στον αντίποδα το ζήτημα του σκοπιανού αλυτρωτισμού παραμένει ανοξείδωτο και ισχυρό, όχι τόσο γιατί τα ξένα συμφέροντα το επιβάλλουν, αλλά γιατί οι εντός των τειχών, θέλουν τον Δούρειο ίππο, σαν αιώνια και ακατάλυτη δικαιολογία.

Από το «πειρατικό του Στάθη»

Ένας κύκλος έκλεισε. Και μας έκλεισε μέσα. Τα 50 ή 70 ή 110 προαπαιτούμενα πέρασαν αβρόχοις ποσί, η τρίτη αξιολόγηση έκλεισε.

Έρχεται η τέταρτη αξιολόγηση (αυτή «η θητεία» δεν έχει τέλος), αλλά κουρασμένοι πλέον οι Έλληνες αφήνονται να ελπίσουν ότι από Αύγουστο που είναι παχιές οι λέξεις, βγαίνουμε στις αγορές.

Η αλήθεια είναι ότι αυτές οι αγορές εισέρχονται στην καθημερινή μας ζωή ακόμα πιο βίαια, ακόμα πιο κατακτητικά, ακόμα πιο αρπακτικά.

Ευτυχώς που μας κλαίει η κυρία Μπαζιάνα, κλαίει ο Συριζα στο μνήμα, κλαίει και η Παναγιά.

oikonomia-1

Πηγή: pontiki

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;