0.0 από 5 (0 Ψήφοι)
Εδώ και δυο χρόνια, αλλά τον τελευταίο καιρό με μεγαλύτερη ένταση, η Συρία έχει μετατραπεί με τις ευλογίες της πολιτισμένης Δύσης σε πεδίο ανεξέλεγκτης δράσης των ανταρτών. 
 
Loukas Syria1LargeΟι βανδαλισμοί, οι βιασμοί και οι σφαγές από τους Ισλαμιστές, που παροτρύνονται, υποθάλπονται και χρηματοδοτούνται από την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ είναι στην ημερήσια διάταξη.
 
Η ελληνική κυβέρνηση αδιαφορεί, αν δεν συμμετέχει κιόλας εμμέσως, τασσόμενη υπέρ των σφαγέων Ισλαμιστών, αφού εσκεμμένα ως φαίνεται αδιαφορεί για την χριστιανική κοινότητα της Συρίας, που αριθμεί 2.500.000 ψυχές. Πως θα ήταν άλλωστε διαφορετικά. Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις επενδύσεις των Καταριανών και τα συμφεροντα των Εβραίων τρομοκρατών της Μέσης Ανατολής. Έτσι η παραδοσιακή φιλία με τους Άραβες πάει περίπατο και όχι μόνο, αφού θυσιάζει στα άνομα συμφέροντα τους ελληνορθόδοξους που ζουν στη Συρία!
 
Κανείς δεν νοιάζεται για τους ανθρώπους αυτούς που κρατούν ζωντανό τον ελληνικό πολιτισμό, αλλά και την ορθόδοξη πίστη σε μια περιοχή που αποτελεί τον λίκνο του ελληνορθόδοξου πολιτισμού από την εποχή της εμφάνισής του, αλλά και γενικότερα του Ελληνισμού από την εποχή των Ελληνιστικών χρόνων. Μια αλυσίδα Ελληνισμού από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και των ελληνιστικών βασιλείων σπάει επί ημερών Δ. Αβραμόπουλου στο υπουργείο Εξωτερικών και τρόικας στην Ελλάδα και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι!
 
Με δραματικά λόγια περιγράφει την κατάσταση στη Συρία ο Μητροπολίτης Λουκάς, ο οποίος υπηρετεί στο Πατριαρχείο Αντιοχείας: "Μέχρι σήμερα 138,000 Ελληνορθόδοξοι χριστιανοί έχουν εκδιωχθεί από τις εστίες τους, ενώ παράλληλα καταστρέφονται συστηματικά χριστιανικές εκκλησίες, ορθόδοξες και καθολικές, όπως επίσης και μοναστήρια Πρόκειται για γενοκτονία βάσει του θρησκεύματος, όμως. Δεν τους ενδιαφέρουν οι ανθρώπινες ζωές”.
 
Οι φωτογραφίες προκαλούν πραγματική ανατριχίλα: Δείχνουν τις ολοκληρωτικές καταστροφές που έχει υποστεί η εκκλησία του Αγ. Γεωργίου στο Χαλέπι και προκαλούν αλγεινή εντύπωση για την έκταση των ζημιών και το μένος των ισλαμιστών που μέσα στο χάος του πολέμου στη Συρία, δεν έχασαν την ευκαιρία να δείξουν για άλλη μια φορά το πραγματικό πρόσωπο τους.
Suria church1
 
Η Συρία αποτελούσε για μεγάλο διάστημα μια φωτεινή εξαίρεση για τους Χριστιανούς στη Μέση Ανατολή.Οι Χριστιανοί είχαν ισχυρούς λόγους να αισθάνονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από αυτό. Και αυτό διότι ο Πρόεδρος Άσαντ και τα ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, επέδειξαν διαχρονικά σημαντική κατανόηση προς τα ζητήματά τους.
Syria Church 2
 
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής ήταν και είναι το ακραίο Ισλάμ.
Σήμερα έχουν μείνει εντελώς απροστάτευτοι απέναντι στους ισλαμιστές, και ζουν καθημερινά σε ένα καθεστώς τρόμου, σαν πρόβατα επί σφαγή ...
Syria Church 3
 
Ο Μητροπολίτης, σε συνέντευξή του, αποκαλύπτει τον διωγμό που υφίστανται οι Ελληνορθόδοι της περιοχής: "Οι πιστοί υποφέρουν ένα νέο διωγμό. Οι εκκλησίες μας έχουν υποστεί ανυπολόγιστες καταστροφές. Τις καίνε, σπάνε τοίχους, τις λεηλατούν. Εδώ δεν ενδιαφέρονται για τις ανθρώπινες ζωές, θα ενδιαφερθούν για τους ιερούς μας χώρους; Οι ενορίτες μας ξυλοκοπούνται όταν δεν δολοφονούνται. Οι γυναίκες βιάζονται. Όλα όσα συμβαίνουν "νομιμοποιούνται" λόγω της εξέγερσης κατά του καθεστώτος και κανείς δεν αντιδρά ", αναφέρει ο Ελληνορθόξος ιερέας.
" Οι πρόγονοί μας ήρθαν σε αυτή τη γη πολύ πριν φτάσει εδώ το Ισλάμ. Πολλοί Άγιοι μαρτύρησαν σ 'αυτά τα χώματα, κηρύσσοντας της αγάπη" , τονίζει ο Μητροπολίτης, ο οποίος Πάρα τις φρικαλεότητες αποκαλεί τους ισλαμιστές μακελάρηδες, "Αδελφούς".
 
Και πως άλλως, αφού η ορθόδοξη θρησκεία απορρίπτει τη μισαλλοδοξία έναντι των άλλων δογμάτων.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;