0.0 από 5 (0 Ψήφοι)

κίνημα αδεσμεύτων copyΝα και μια καλή είδηση μέσα στη μαυρίλα που έχει σκεπάσει όλο τον πλανήτη από την οικονομική κρίση και τείνει να γκρεμίσει τα πάντα στο πέρασμά της. Ελπίζουμε ότι μόνο καλά μπορεί να προκύψουν από αυτή τη Σύνοδο, που σε συνδυασμό με τις επιτυχίες του κυβερνητικού στρατού της Συρίας (ας ελπίσουμε όχι προσωρινές) θα βάλλουν φρένο στις ανίερες βλέψεις των «νεοταξιτών» και θα στείλουν στους λαούς της γης μηνύματα αισιοδοξίας για καλύτερες μέρες…

Στην Τεχεράνη λοιπόν, ξεκίνησε χθες η «Σύνοδος του Κινήματος των Αδεσμεύτων». Συγκεντρώθηκαν αντιπρόσωποι από σχεδόν 120 κράτη, περιλαμβανομένων και πολλών ηγετών.

Κατά την διάρκεια της εναρκτήριας τελετής, ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Αλί Ακμπάρ Σαλέχι, ζήτησε από τους ηγέτες των χωρών που συμμετέχουν να υψώσουν το ανάστημά τους, έναντι των κυρώσεων της «δύσης», που ως στόχο έχουν την τιμωρία της Τεχεράνης, εξ αιτίας του πυρηνικού της προγράμματος.

Επίσης, ο κος Σαλέχι προέτρεψε της χώρες του «κινήματος» να λάβουν μέτρα εναντίον της τρομοκρατίας, κυρίως αυτής που υποστηρίζεται από κρατικά κονδύλια και κατηγόρησε τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, της Βρετανίας και του Ισραήλ, ότι εμπλέκονται στις δολοφονίες τεσσάρων ιρανών πυρηνικών επιστημόνων κατά τα τελευταία δύο χρόνια.
Με το Ιράν να στηρίζει τον Σύριο Πρόεδρο, Μπασάρ αλ Άσσαντ, είναι πολύ πιθανό η συριακή κρίση να βρεθεί ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων, κατά την διάρκεια του πενθήμερου συνεδρίου.

Εντωμεταξύ κυβέρνηση του Ιράν ενδέχεται να επιτρέψει σε διπλωμάτες που θα συμμετέχουν στην σύνοδο του Κινήματος των Αδεσμεύτων να επισκεφθούν μια στρατιωτική βάση του Παρσίν στην οποία η Ισλαμική Δημοκρατία έχει κατηγορηθεί πως διεξήγαγε πυρηνικά πειράματα, φέρεται ότι είπε ένας Ιρανός αξιωματούχος σήμερα.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;