0.0 από 5 (0 Ψήφοι)

ΠολιτισμόςΣτις ανασκαφές του προϊστορικού οικισμού της Πέλλας, λίγες μέρες πριν κλείσει η ανασκαφική περίοδος (καλοκαίρι του 2011) η Αρχαιολογική σκαπάνη αποκάλυψε εύρημα, που είναι διαστάσεων περίπου 30Χ20 εκατοστών. Το εύρημα αποκαλύφθηκε στα κατώτερα στρώματα του οικισμού πέτρινη στήλη και φέρει εγχάρακτα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρονται σε χρονολογία γύρω στο 4000 π. Χ. Και οπωσδήποτε πολύ παλαιότερα από την ανακάλυψη της σφηνοειδούς γραφής από τος Σουμέριους.

Οι πρώτες εργαστηριακές εξετάσεις φαίνεται να αποκαλύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία, που η πολύχρονη φθορά δεν επέτρεπε να εντοπιστούν. Η φασματοσκοπική εξέταση καθώς και οι ακτίνες Χ αποδεικνύουν πως δεν πρόκειται μόνο για σκόρπια γράμματα, αλλά πρόκειται μάλλον για επιγραφή.

Συνεπώς εύκολα γίνεται αντιληπτό, ότι εάν οι ειδικοί καταφέρουν να ταυτοποιήσουν πλήρως το ενεπίγραφο τμήμα, τότε η επιστημονική κοινότητα θα έχει να διαχειριστεί τεράστιας σπουδαιότητας πρωτογενές υλικό.

 Οι υπεύθυνοι της ανασκαφής αρχαιολόγοι αποφεύγουν να δηλώσουν οτιδήποτε , είναι καταφανώς αμήχανοι και «μουδιασμένοι», γεγονός απόλυτα φυσικό αν αναλογισθεί κάποιος τις τεράστιες ανατροπές δεδομένων που θα φέρει αυτή η συγκλονιστική πράγματι ανακάλυψη.

Πηγή: ΔΕΕ- ethnologic

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;