5 από 5 (1 Ψήφος)

Ξημερώματα της Πέμπτης σταμάτησε να χτυπά η καρδιά του Νίκου Δημητράτου ύστερα από ξαφνικό εγκεφαλικό. Ο ηθοποιός και τραγουδιστής Ν. Δημητράτος γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου 1942 στην Αθήνα στην αγαπημένη του Πλάκα και σπούδασε θέατρο, ευρωπαϊκή και βυζαντινή μουσική.

Το ντεμπούτο του στο θέατρο το έκανε το 1971 στην παράσταση "Το Παραμύθι χωρίς όνομα" του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ενώ συμμετείχε αργότερα στην ιστορική παράσταση "Το μεγάλο μας τσίρκο", όπου τραγούδησε το "Προσκύνημα" (μουσική: Σταύρου Ξαρχάκου) πλάι στη Τζένη Καρέζη, τον Κώστα Καζάκο και τον Νίκο Ξυλούρη. Εκλεκτός του Σταύρου Ξαρχάκου ήταν ο Νίκος Δημητράτος και ευτύχησε να ερμηνεύσει μεγάλα τραγούδια, σε ποίηση Νίκου Γκάτσου στο “Νυν και Αεί” και στο “Ρεμπέτικο”.

Αναμφισβήτητα υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς ερμηνευτές στον χώρο του ελληνικού έντεχνου τραγουδιού. Φυσικά, θα αναρωτηθείτε “πώς έναν τόσο σημαντικό ερμηνευτή να μην τον γνωρίζει το ευρύτερο κοινό;” Είναι αλήθεια αυτό, γιατί δεν τον έχει συναντήσει ποτέ στις σελίδες των life style περιοδικών ούτε έχει εμφανισθεί σε “μεγάλες πίστες”, που ρέει άφθονο το λουλουδικό. Ποιος δεν γνωρίζει όμως “Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα”; Ποιος δεν έχει ακούσει “Της Αμύνης τα παιδιά;”.

 

 

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;
<