0.0 από 5 (0 Ψήφοι)

img7 14Μεταξύ αστείου και σοβαρού, η συγκυβέρνηση με ένα χτύπημα έπιασε δύο στόχους, αφενός γέμισε τα “ταμεία” και αφετέρου καθάρισε τις πόλεις απ' τα ...σκουπίδια! Χωρίς να είναι αμελητέα, τουναντίον θα λέγαμε, η αποψίλωση των δασών, που θά 'χει ακόμη μια ευεργετική συνέπεια για τη χώρα μας: Λιγότερες πυρκαγιές το καλοκαίρι...

Δια χειρός Αλιθέρση - 8/1/13

Ενώ λοιπόν όλα βάδιζαν κατ’ ευχήν και όλοι τους ήταν ευχαριστημένοι, που έθεσαν την πατρίδα εις τροχιάν σωτηρίας, ξαφνικά το νέφος της αιθαλομίχλης, που πλανάται πάνω από τον αττικό ουρανό και όχι μόνο, ήρθε να διασαλεύσει την ηρεμίαν των κρατούντων και μάλιστα μεσουσών των εορτών.

Όση προσπάθεια και αν έγινε από μεριάς Κυβέρνησης, για να περάσει το εν λόγω φαινόμενο απαρατήρητο, αυτό δεν κατέστη δυνατόν. Ήρθε στη συνέχεια και η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, που δεν άφηνε κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Το πρόβλημα είναι σοβαρό και οι επιπτώσεις σοβαρότερες, όχι τόσο επειδή απειλείται η υγεία των πολιτών -μήπως μόνο από την αιθαλομίχλη απειλείται;- αλλά επειδή απειλούνται οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί! Πλήττεται η βαριά βιομηχανία της χώρας! Η ελπίδα μας, ο τουρισμός! Ποιοι τουρίστες θα έρθουν να μας επισκεφτούν υπό την σκέπην της δολοφονικής αιθαλομίχλης; Έπειτα τα δάση μας! Αυτά άρχισαν να αποψιλώνονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Ποιος «επενδυτής» θα έρθει να αγοράσει τα φαλακρά μας βουνά; Το ένα φέρνει το άλλο. Η… «ανάπτυξη»(!) που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση τίθεται σε άμεσο κίνδυνο. Πας για μαλλί και βγαίνεις κουρεμένος! Και επειδή βέβαια ουδέν κακόν αμιγές καλού, από την όλη ιστορία -από ότι φαίνεται- το μόνο καλό είναι ότι… λύνεται το πρόβλημα της καύσης των σκουπιδιών!

Όμως αυτοί που ανησύχησαν περισσότερο ακόμη και από τους κυβερνητικούς παράγοντες είναι οι κατοικούντες στα βόρεια προάστια. Τους πνίγει το δίκιο. Ενώ δεν έχουν καμιά συμβολή στη δημιουργία της αιθαλομίχλης, δέχονται στο ακέραιο τις επιπτώσεις της! Μπορεί το νέφος να έχει ταξική προέλευση αλλά δεν επιλέγει με ταξικά κριτήρια πού θα εγκατασταθεί, πράγμα που τους έχει δημιουργήσει σοβαρές ανησυχίες με αποτέλεσμα να κρούσουν και αυτοί, μέρες εορτών, κώδωνα κινδύνου.

Η κυβερνητική σύσκεψη επιβεβλημένη. Συνέταιροι πολιτικοί αρχηγοί και μέλη της κυβερνητικής επιτροπής, μέσα σε ένα πολύ βαρύ κλίμα παρόντες στου Μαξίμου! Αναγκάστηκαν οι άνθρωποι μέρες εορτών να εγκαταλείψουν τη θαλπωρή του σπιτιού τους, για να ασχοληθούν -ποιος το περίμενε!- με την… αιθαλομίχλη!

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, που πρώτος πήρε το λόγο, είπε: «Η υγιών δημοσιονομικών προθέσεων προσπάθεια της κυβέρνησης για την πάταξη της λαθρεμπορίας και φοροδιαφυγής στα καύσιμα, με την απότομη και μεγάλη αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης που συνεπαγόταν, δείχνει να έχει «ανθυγιεινά» αποτελέσματα, όσο μένει ατελής και ανολοκλήρωτη. Όσο δεν υλοποιούνται μέτρα, που έπρεπε να τη συνοδεύουν.» Και πρόσθεσε ότι άμεσα απαιτείται να μπει πλαφόν στις επιτρεπτές θερμοκρασίες των οικιών για το 80% του πληθυσμού που τα εισοδήματά τους είναι ή θα είναι κάτω ή κοντά στο όριο φτώχειας. «Εμείς, ως ΔΗΜΑΡ, προτείνουμε για φέτος –για να θεωρηθεί το μέτρο ήπιο- ένα ανώτατο επιτρεπτό όριο θερμοκρασίας των οικιών, για το Λεκανοπέδιο και τις μεγάλες πόλεις της χώρας, τους 14ο C, ενώ για την υπόλοιπη περιφέρεια τους 15ο C, ώστε να υπάρχουν περιθώρια μείωσης δύο με τρεις βαθμούς για την επόμενη χρονιά. Είναι αυτονόητο ότι έτσι θα μειωθεί η καύση υλικών για θέρμανση, συνεπώς και η αιθαλομίχλη! Ταυτόχρονα, για να πατάξουμε και τη λαθρεμπορία των ξύλων, μπορούμε να βάλουμε και έναν επιπλέον φόρο, περίπου 200% επί της τιμής πώλησής τους. Τα μέτρα όμως θα έχουν νόημα, εάν συνοδεύονται με άλλα αυστηρής αστυνόμευσης! .. Ξέρετε η Κυβερνώσα Αριστερά έχει υψηλή ευαισθησία για ό,τι έχει σχέση με το περιβάλλον»… Δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τη φράση του και ο Βενιζέλος, που καθόταν σε αναμμένα κάρβουνα, τον διακόπτει –δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά- και παίρνει από μόνος του τον λόγο.

«Ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, που δεν ντρέπομαι να λέω ότι είμαι ΠΑΣΟΚ, έχω μια ολοκληρωμένη πρόταση. Θέλω κατ’ αρχήν να σας ενημερώσω ότι εμείς στο σπίτι μας έχουμε καταργήσει τη θέρμανση, γιατί δεν βγαίνουμε οικονομικά και όμως αντέχουμε. Αραιά και που τις κρύες μέρες του χειμώνα να ανάψουμε κανένα μαγκάλι στην κρεβατοκάμαρα, εάν κρυώνει η γυναίκα μου! Ο Θόδωρος από ότι ξέρω έχει καταργήσει 100% τη θέρμανση, γιατί και αυτός δεν βγαίνει οικονομικά αλλά δεν του χρειάζεται κιόλας! Το πρόβλημα λοιπόν θα λυθεί διαπαντός, εφόσον πετύχουμε να παχύνουμε τον πληθυσμό. Προτείνω συνεπώς να ταΐζουμε καθημερινά τους Έλληνες μακαρόνια, για να παχύνουν, και να μη χρειάζονται θέρμανση. Οι μαθητές επίσης, αμέσως μετά από την πρωινή προσευχή, πρέπει απαραιτήτως να τρώνε μακαρόνια και, εάν χρειαστεί, και στα διαλείμματα. Άρα δεν θα χρειαστεί θέρμανση και στα σχολεία! Και επειδή εμείς είμαστε σοσιαλιστικό κόμμα, θεωρούμε επιβεβλημένο ότι πρέπει να υπάρξει -πάντα βέβαια με εισοδηματικά κριτήρια- επιδότηση στα μακαρόνια. Και ειδικά στους μαθητές θα διατίθενται βρασμένα, εντελώς δωρεάν, χωρίς καμιά συμμετοχή. Εμείς το σοσιαλισμό, κύριε Σαμαρά, τον κάνουμε πράξη. Επίσης δεν είναι κακό, όσοι το επιθυμούν, για να υπάρχει και ποικιλία στη διατροφή, να ψάχνουν για αποφάγια στους κάδους απορριμμάτων. Έτσι θα πετύχουμε αφ’ ενός εξαφάνιση της αιθαλομίχλης και αφ’ ετέρου διατήρηση των δασών μας και εξοικονόμηση καυσίμων! Τα καύσιμα που θα εξοικονομήσουμε να δίνονται δωρεάν σε όσους επενδύουν στη χώρα μας! Έτσι, αντί να αναδύεται η αιθαλομίχλη, θα αναδύεται η ανάπτυξη! Οι εποχές είναι δύσκολες και πρέπει να κάνουμε τα πάντα, προκειμένου να σώσουμε την πατρίδα!»

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο δεύτερος τη τάξει συνέταιρος κοιτούσε με απλανές βλέμμα στον απέναντι τοίχο. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έβλεπε τον ομιλητή όσο ήταν δυνατόν κατά πρόσωπο, ο κύριος Στουρνάρας μετρούσε με τα δάχτυλά χωρίς να γνωρίζουμε τι, ένας άλλος της κυβερνητικής επιτροπής δίπλα του τεντώθηκε πάνω στην πολυθρόνα του, παίρνοντας στάση ύπνου και ένας τρίτος από αμηχανία μασούσε ένα χαρτί. Αυτός που διατηρούσε ένα διαρκές χαμόγελο ήταν ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς. Πολλές και διάφορες οι ερμηνείες που δόθηκαν για το τι προδίδει αυτό το χαμόγελο αλλά ο γράφων αδυνατεί να υιοθετήσει κάποια από αυτές.

Ο Πρωθυπουργός, μετά το τέλος της ομιλίας Βενιζέλου, δείχνοντας ότι δεν βιάζεται, με το βλέμμα του να πλανάται προς την οροφή της αίθουσας, διατηρώντας το ίδιο αδιευκρίνιστο χαμόγελο, είπε: «Δυστυχώς από τις προηγούμενες τοποθετήσεις των κυβερνητικών μας εταίρων διαπίστωσα ότι υπάρχει μια προχειρότητα, πράγμα που με λυπεί ιδιαίτερα. Ευτυχώς η ΝΔ έχει επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση, τον πρότυπο βιοκλιματισμό, και πιστεύω ότι θα βγάλει την Κυβέρνηση και από αυτήν τη δυσκολία. Όλη η φιλοσοφία της πρότασης μας στηρίζεται στο ότι υπάρχει σχετικότητα στην αντίληψη του κρύου και του ζεστού. Αν για παράδειγμα βγει αυτήν τη στιγμή για δέκα λεπτά έξω από την αίθουσα ο κ. Στουρνάρας και μπει στη συνέχεια μέσα, θα αισθανθεί μια έντονη και ανυπόφορη ζέστη. Έτσι, προτείνουμε οι πτωχοί, οι νεόπτωχοι και μέλλοντες πτωχοί, που σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας δεν θα ξεπερνούν ούτε το 80% του πληθυσμού της χώρας μας, μπορούν να βγαίνουν -φορώντας ελάχιστα ρούχα έως καθόλου- στα μπαλκόνια των σπιτιών τους ή και στο δρόμο και στη συνέχεια, όταν μπουν στο σπίτι, θα αισθανθούν μια υπέροχη ζέστη! Το μέτρο αυτό θα εφαρμόζεται άμεσα και στα νεογέννητα. Θα αποδώσει δε τα μέγιστα, αν η έξοδος από την οικία συνοδεύεται και με σουηδική γυμναστική! Και επειδή, όπως όλοι γνωρίζουμε, υπάρχει σύμπτυξη του πληθυσμού στις κατοικίες , πιστεύουμε ότι και αυτό θα βοηθήσει επιπρόσθετα στην άνετη διαβίωση όλων των Ελλήνων! Σας διαβεβαιώνω, κ. Βενιζέλο, ότι από εδώ και στο εξής θα καταργήσετε και το μαγκάλι!» είπε ο Πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, ο μόνος που ζήτησε το λόγο ήταν ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος και δήλωσε ότι συμφωνεί με τις προτάσεις του Πρωθυπουργού και ότι είναι πολύ ευχαριστημένος, γιατί η Κυβέρνηση είναι συνεπής και παίρνει συνεχώς μέτρα, που εξασφαλίζουν τις δόσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ότι οι συνάδελφοί του τραπεζίτες τον παρακάλεσαν εκ μέρους τους να συγχαρεί την κυβέρνηση για την εν γένει πολιτική της. Τέλος, είπε, θεωρώ ότι όλοι οι πολίτες αισθάνονται ικανοποίηση και χαρά, γιατί ενεργά συμβάλλουν στη σωτηρία της πατρίδας μας!

Τελικά, ομόφωνα εγκρίθηκε η πρόταση του Πρωθυπουργού σχετικά με τον πρότυπο βιοκλιματισμό, ή αύξηση κατά 200% στην τιμή των καυσόξυλων, η εικοσαετής φυλάκιση σε όσους συλλαμβάνονται να καίνε πλαστικές ύλες και άλλα παρόμοια υλικά, και η ισόβια κάθειρξη σε όσους συλλαμβάνονται να υλοτομούν παράνομα τα δάση μας, με ταυτόχρονη δήμευση του συνόλου της περιουσίας τους. Τέλος, για την εφαρμογή όλων των παραπάνω μέτρων, με δαπάνη από το ΕΣΠΑ, θα προσληφθούν δέκα χιλιάδες εποχικοί φύλακες για την αστυνόμευσιν απάσης της επικρατείας.

Κλείνοντας τη συνεδρίαση, ο Πρωθυπουργός είπε: «Με την ελπίδα ότι η τρόικα θα εγκρίνει την πρόταση μας, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες καλή χρονιά και να χαίρονται πάντα, ιδιαίτερα αυτές τις άγιες μέρες, την οικογενειακή τους θαλπωρή γύρω από ένα πλούσιο γιορτινό τραπέζι. Θα ήθελα επίσης να τους πω ότι εμείς στην Κυβέρνηση τους αισθανόμαστε όλους –πλην Λακεδαιμονίων βέβαια- σαν την κινητήρια δύναμη που μας παροτρύνει να εφαρμόσουμε στο ακέραιο το πρόγραμμά μας. Ιδιαίτερα αυτήν τη στιγμή, με την ανατολή του νέου έτους 2013, θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ την πλειοψηφία του πνευματικού κόσμου της χώρας μας και ιδιαίτερα τα μέλη της Ακαδημίας μας, που καθημερινά μας στέλνουν το δυνατό μήνυμα. «Συνεχίστε αταλάντευτοι τον αγώνα σας για τη σωτηρία της πατρίδας μας». Να ευχαριστήσω επίσης τον μεγαλοεπιχειρηματικό κόσμο της χώρας μας, τους άξιους επενδυτές μας, τους πανάξιους τραπεζίτες μας, τους ξεχωριστούς εφοπλιστές μας, τη νέα τάξη των ενεχυροδανειστών μας –δίνουν και αυτοί σημαντική μάχη από το δικό τους μετερίζι- να τους ευχηθώ καλή χρονιά, να τους παρακαλέσω να κάνουν υπομονή και να τους διαβεβαιώσω ότι σύντομα θα έρθουν ακόμη καλύτερες μέρες! Για την κυβέρνησή μας η επιθυμία τους θεωρείται προσταγή.»

Το τέλος της ομιλίας του Πρωθυπουργού στην έκτακτη αυτή συνεδρίαση της διευρυμένης κυβερνητικής επιτροπής, συνοδεύτηκε από ένα παρατεταμένο χειροκρότημα από όλα τα μέλη της επιτροπής και από πολλά «μπράβο, πρωθυπουργέ! Άξιος!»

 

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;
<