0.0 από 5 (0 Ψήφοι)

ελευθερία1

“Το πραγματικό Ελληνικό θαύμα δεν ονομάζεται ομορφιά, ονομάζεται Ελευθερία” Ν. Καζαντζάκης

Υπερφίαλοι, άφρονες, ανίκανοι και ανέντιμοι πολιτικοί διαχειρίζονται τις τύχες της χώρας και μας οδηγούν σε μια νέου τύπου σκλαβιά, χειρότερη της τουρκοκρατίας και της ΙταλοΓερμανικής φασιστικής επιβολής μαζί.

Το μέγεθος της υποτέλειας στην οποία μας οδηγούν είναι πολύ δύσκολο να το αντιληφθούμε μιας και η προπαγάνδα ντόπια και ξένη καλύπτει όλο το φάσμα της πληροφόρησης. Η όποια αντίθετη άποψη θάβεται, λοιδορείται, ή απαξιώνεται μετά μανίας από τους εργολάβους των ΜΜΕ. Το μόνο στοιχείο καταπέλτης και αψευδής μάρτυρας είναι οι συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά και η εν γένει οικονομική κατάσταση και η ανεργία που συνεχώς μεγαλώνει και πλέον έχει αγγίξει τους πάντες.

Σκεφτείτε πως ακόμη και οι εκπρόσωποι των κερδοσκόπων και όλων των άλλων αεριτζήδων, μας το λένε ξεκάθαρα, πως από τη στιγμή που χρωστάς πάνω από το 80% παύεις να είσαι ...ελεύθερος, πόσο μάλλον εμείς που πλησιάζουμε με ιλιγγιώδη ταχύτητα το 150%. Παρ' όλα αυτά οι ανεκδιήγητοι πολιτικοί μας, ερήμην ημών, εκλιπαρούν μετά μανίας και με κάθε τρόπο για τη δόση μας! Νομίζουν πως θα ξεγελάσουν τους δανειστές, τους αρέσει η σκλαβιά, ή είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία;

Δυστυχώς όλα σήμερα φαντάζουν αυτονόητα, όσο κι' αν η πολιτική έχει την δυνατότητα να τα μπερδεύει. Έστω και αν οι πολιτικοί μας ήταν εντελώς ανίκανοι δεν θα 'πρεπε η Ευρώπη να μας βάλλει με το ζόρι στο δρόμο της ανάπτυξης; Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει. Μας πιέζουν και μας οδηγούν με κάθε τρόπο στην ανεργία και την να εξαθλίωση! Με τίποτα δεν πρέπει να μας ξεγελά η δήθεν εξυγίανση, αυτό μπορούσε να γίνει χωρίς την μείωση των αποδοχών ειδικά των χαμηλόμισθων...

«Αυτοί που πούλησαν τις γυναίκες και τις αδελφές στον κατακτητή, για να κάνουν τα νταραβέρια μαζί του, και μας σκλάβωσαν διπλά, αυτοί πάνε τώρα να μας πείσουν ότι είναι οι κέρβεροι της τιμής και της ηθικής! Μ' αυτά τα μέσα προσπαθούν να εξαπατήσουν το λαό για να συνεχίσουν το ξεζούμισμα και την εκμετάλλευσή του. Και πολλές φορές το καταφέρνουν αυτό και μας πείθουν μάλιστα ότι έτσι είναι όπως τα λένε»... Άρης Βελουχιώτης (Από τον λόγο του στη Λαμία, 22 Οκτωβρίου 1944)

 

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;