0.0 από 5 (0 Ψήφοι)

Πήραν την εξουσία με ψέμματα και επενδύουν στον φόβο, την ανασφάλεια και την εξαθλίωση

gapsam1-300x227Παλαιότερα ούτε σαν σενάριο δεν θα στεκόταν και όμως όπως συνήθως συμβαίνει η πραγματικότητα ξεπέρασε και την πιο αχαλίνωτη φαντασία.

Πράγματι κανένας δεν το φανταζόταν πως οι δύο πρώην συμμαθητές θα συνέχιζαν εργολαβικά την ίδια καταστροφική για τη χώρα πολιτική, δίνοντας τη σκυτάλη ο ένας στο άλλο, μέσα από ένα μπαράζ ψεμμάτων, αντιδημοκρατικών διαδικασιών, διαπλοκής και τρομοκρατίας.

Σαν αποτέλεσμα αυτών πάντα επιβάλλουν επώδυνα “νέα μέτρα”, υποσχόμενοι μετ' επιτάσεως, πως θα είναι τα τελευταία, φυσικά μέχρι τα επόμενα, όπως αποδεικνύεται!

Πολλοί πίστεψαν ότι όλα αυτά γίνονται στο όνομα του υπέρογκου χρέους μας και επέμεναν κιόλας για την αναγκαιότητα “σωτηρίας της πατρίδας”. Τώρα βέβαια όποιος έχει λίγο μυαλουδάκι βλέπει πως αυτά δεν έχουν σχέση με την “σωτηρία”, αλλά είναι απλά η δικαιολογία για τη δημιουργία ενός καινούργιου τρόπου ζωής στην πλειοψηφία του λαού, αφού η ελίτ της πλουτοκρατίας μένει ανέγγιχτη και ακόμη πιο θωρακισμένη! Φυσικά τίποτα δεν μπορεί περπατήσει όταν βασίζεται στο ψέμα. Αυτό και μόνο δείχνει λαμογιά και ασυνέπεια, που βέβαια ποτέ δεν πρόκειται να έχει την συναίνεση του λαού...

Όσο καλοπροαίρετος και αν είσαι πως μπορείς να πιστέψεις ότι υπάρχει και η παραμικρή πρόθεση για καλυτέρευση, όταν η ανεργία καθημερινά αυξάνεται και πλέον δεν μπορείς να προμηθευτείς ούτε τα πολύ αναγκαία; Πως μπορείς να εμπιστευθείς τέτοιους πολιτικούς όταν κορυφαία επιλογή τους είναι η καταλήστευση των όποιων αποταμιεύσεων των μισθοσυντήρητων και μόνο, χωρίς μάλιστα την παραμικρή πρόθεση ανάπτυξης;

Είναι περισσότερο από φανερό ότι οι Έλληνες έπαιξαν τον ρόλο του δολώματος για την ΕΕ ώστε να πιάσουν τα μεγάλα ψάρια, πράγμα που ήδη συμβαίνει. Κι' αυτό γιατί, αν υποθέσουμε πως η Ελλάδα είχε πραγματικό πρόβλημα στα γνωστά ζητήματα που μας οδήγησαν στο ΔΝΤ, τι έφταιξε στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Γαλλία; Όντως οι συμμαθητές, ξεκινώντας από τον ΓΑΠ και τον Σαμαρά τώρα, κρατούν στο σύστημα της ελεγχόμενης αστάθειας, ένα ρόλο σημαντικότατο και ως φαίνεται τον υποδύονται με μεγάλη μαεστρία!

Πρέπει να το παραδεχθούμε, εμείς οι άνθρωποι δεν διδαχθήκαμε τίποτα από την ιστορία μας. Αποθέσαμε όλες μας τις ελπίδες μας σε θαυματοποιούς, υποσχεσιολόγους, φαφλατάδες και μάλλον ανθρώπους που μας πλασάριζαν τα ΜΜΕ και τα μεγάλα συμφέροντα. Τώρα βλέπουμε, πως όλα αυτά δεν ήταν απλά χάσιμο χρόνου μόνο, αλλά και μια επώδυνη επιστροφή στο παρελθόν.

Αδιάψευστη απόδειξη οι δύο συμμαθητές, ο ΓΑΠ και ο Σαμαράς, όπου δεν μας έφθασε ο ένας, θελήσαμε να δοκιμάσουμε και τον άλλο! Μας στέρησαν σε πολύ λίγο χρόνο ότι με αγώνες και δουλειά χρόνων κατακτήσαμε, την αξιοπρέπεια, την εργασία, τα όνειρα, την ελπίδα την προοπτική. Αυτά που μας έλεγαν για ιδιωτική πρωτοβουλία, ανταγωνιστικότητα και τα τοιαύτα, αποδείχθηκαν παραπλανητικές παραινέσεις που σκοπό είχαν να μας φέρουν ακριβώς εδώ που είμαστε τώρα και πολύ πιθανόν ακόμη χαμηλότερα...

Εμείς τώρα γνωρίζουμε και με μαθηματική ακρίβεια ξεδιπλώνονται τα μέτρα που ο ΓΑΠ έχει συμφωνήσει με την τρόικα εξ αρχής. Το σχέδιο είναι πολύ καλά μελετημένο και το παράδειγμα της Αργεντινής αυτό μας δείχνει, όσες ιδιαιτερότητες κι' αν υπάρχουν. Μην εκπλαγείτε αν σύντομα παρακαλούμε για μια καταστροφή, ώστε να ξαναχτίσουμε σε νέες καλύτερες βάσεις την κοινωνία μας και αυτό βέβαια, δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα συμβεί...

Εάν θέλουμε πραγματικά να μην επαναληφθούν αυτά ξανά, ούτε να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας, πρέπει να αναλάβουμε τις τύχες μας. Πρέπει να θωρακίσουμε τις ζωές μας με νόμους ατράνταχτους και από όλους παραδεκτούς. Αυτό μπορεί να συμβεί με έναν και μόνο τρόπο: Όσοι είναι ικανοί προς εργασίαν πρέπει να συνεισφέρουν ουσιαστικά στην κοινωνία. Ουδείς μη εργαζόμενος στο πόστο που μπορεί να προσφέρει, να έχει τη δυνατότητα συμμετοχής στην απόκτηση αγαθών, ...έτσι απλά.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;