0.0 από 5 (0 Ψήφοι)

Πολύ γλαφυρός, καυστικός και εξόχως περιεκτικός ο Γιώργος Δελαστίκ οριοθετεί τους κομματικούς σχηματισμούς και τις ανίερες συμπαιγνίες που από της ίδρυσης του Ελληνικού κράτους στοιχειώνουν και υπονομεύουν οτιδήποτε καλό και προοδευτικό σ αυτό τον τόπο. Περιθώρια υπομονής δεν περισσεύουν. Ο λαός προσμένει μετά την περίοδο των παθών να έλθει επιτέλους η Ανάσταση. Θα δικαιωθεί; Ίδωμεν...

anastasi-1 copyΕπί ξύλου κρεμάμενες...

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Δεν χρεοκοπεί η Ελλάδα τη Μεγάλη Πέμπτη! Μόνος του θα σταυρωθεί και πάλι ο Χριστός. Δεν υπήρξε ποτέ περίπτωση η κυβέρνηση Τσίπρα να οδηγήσει σε χρεοκοπία τη χώρα μην πληρώνοντας τη δανειακή δόση στο ΔΝΤ στις 9 Απριλίου. Πολιτικές ανοησίες ασχέτων με την πολιτική πραγματικότητα της χώρας μας ή προπαγανδιστικά φληναφήματα τα περί του αντιθέτου γραφόμενα. Εσωτερικής τε και εξωτερικής προελεύσεως, από μέσα ενημέρωσης στην υπηρεσία των Γερμανών.

Όχι, οικουμενική κυβέρνηση με τη συμμετοχή του εκδιωχθέντος από τον πρωθυπουργικό θώκο Αντώνη Σαμαρά δεν πρόκειται να συγκροτηθεί. Κάτι πρέπει να λέει και ο πρόεδρος της ΝΔ για να παρατείνει όσο το δυνατόν περισσότερο την παραμονή του στο μοναδικό πλέον αξίωμα που του έχει προσωρινά απομείνει. Ωραία του την είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Όνειρα εαρινής νυκτός»!

Φωτιά σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έβαλε η πρόταση-απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να συσταθεί από τη Βουλή εξεταστική επιτροπή για το πώς μπήκε η Ελλάδα σε αυτό το επονείδιστο και καταστροφικό στην υπηρεσία των Γερμανών, καθεστώς των μνημονίων. Θα εξεταστούν τα χρόνια από το 2009 και μετά. Από τότε δηλαδή που εξελέγη πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ρήξη Σαμαρά-Βενιζέλου έφερε η πρόταση αυτή. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλει να επεκταθεί η εξεταζόμενη περίοδος ώστε να συμπεριλάβει και την περίοδο πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή, από τον Μάρτιο του 2004. Ο πρόεδρος της ΝΔ απορρίπτει σθεναρά αυτή την περίοδο. Αν την ενέκρινε, πιθανότατα η ανατροπή του θα ήταν θέμα εβδομάδων. Η κυβέρνηση Τσίπρα «όταν δεν μπορεί να προσφέρει άρτο, προσπαθεί να προσφέρει θέαμα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ. «Οι συμφωνίες ασυλίας που συνήψε ο ΣΥΡΙΖΑ με μια πλευρά της ελληνικής Δεξιάς δεν θα επιβιώσουν στη Βουλή» διακήρυξε το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου με σθένος και αποφασιστικότητα, στεντορεία τη φωνή.

Το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη φροντίζει να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια από κάθε αντιγερμανική κίνηση της Βουλής. Πρώτα πρώτα έφυγε από την επιτροπή της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Αναγκαία κίνηση για να διατηρήσει την εύνοια των Γερμανών, οι οποίοι πέραν αυτού δεν έχουν πια φιλογερμανικό κόμμα στην Ελλάδα. Όσο δε για την εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια, τη χαρακτήρισε «παρελάσεις επωνύμων προς εξέταση... ώστε να συζητάμε το παρελθόν και να μη συζητάμε για το σήμερα».

Δεν είναι η Ελλάδα επί ξύλου κρεμάμενη αυτή την εβδομάδα των Παθών. Επί ξύλου κρεμάμενες είναι όμως οι φιλολαϊκές αλλαγές της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής που είχαν υποσχεθεί στον οικονομικό πρωτίστως τομέα τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσωπικά όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα. Όχι μόνο προεκλογικά, αλλά και μετεκλογικά, πράγμα που έχει μεγαλύτερη αξία. Τότε που στη Βουλή διακήρυξε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του. Καμία φιλολαϊκή διακήρυξή του δεν έχει υλοποιηθεί.

Όλες αναβλήθηκαν για αργότερα. Για το φθινόπωρο και μετά, το νωρίτερο. Τότε όμως θα ισχύει το νέο πρόγραμμα που θα έχει συμφωνήσει η Αθήνα με το Βερολίνο. Θα είναι «συμφωνία ανάπτυξης» όπως επαγγέλλεται ο Έλληνας πρωθυπουργός ή «νέο μνημόνιο» όπως διακηρύσσει ο Σόιμπλε; Άγνωστο.

Πηγή: ethnos.gr

 

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;