0.0 από 5 (0 Ψήφοι)

 

το χρέος who

 Το γράφημα είναι από sibilla.blogspot.gr

 Αν στην αρχή αυτής της περιπέτειας που σε εξαθλίωσε δεν γνώριζες, είχες την δικαιολογία της άγνοιας. Έτσι πίστεψες αυτούς που σου τριβέλισαν το μυαλό και σε έπεισαν με αφοπλιστική ειλικρίνεια και τα δήθεν ατράνταχτα επιχειρήματα για τα μέτρα με τα οποία θα σωνόσουν απ τη μεγάλη καταστροφή και την παγκόσμια απομόνωση, όπως σου έλεγαν!

Υπέμεινες λοιπόν με στωικότητα, μοιρολατρικά και σαστισμένος τις κατηγορίες για διαφθορά, και τεμπελιά, που με μεθοδικότητα και μαστορικό σχεδιασμό εκτόξευαν σχεδιασμένα εναντίον σου ντόπιοι και ξένοι κερδοσκοπικοί οργανισμοί. Λίγο πολύ το πίστεψες κιόλας, πως είσαι ο βασικός υπεύθυνος, γιατί θέλησες να αποκτήσεις ένα σπίτι σύγχρονο, να αναθρέψεις και να μορφώσεις τα παιδιά σου ανθρωπινά, να γευθείς τους καρπούς του πολιτισμού ισότιμα και με αξιοπρέπεια...

Σήμερα όμως δεν υπάρχει δικαιολογία, ξέρεις με σιγουριά και αν δεν είχες την ευκαιρία, τώρα πολύ εύκολα μπορείς να μάθεις. Ότι τα στοιχεία με τα οποία σε έστησαν στο απόσπασμα, είναι ανύπαρκτα και χαλκευμένα βιαίως από όλο το διαπλεκόμενο τοκογλυφικό σκουπιδαριό.

Τώρα γνωρίζεις ότι το χρέος της χώρας σου ήταν από τα μικρότερα της ΕΕ. Ότι ενώ το χρέος της Ελλάδας, που ήταν στα 120% του ΑΕΠ, μετά πέντε χρόνια δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλαδή ληστείας, νηστείας και ανεργίας, έχει φτάσει αισίως το 180% του ΑΕΠ. Άρα καταλαβαίνεις πως αν το χρέος τότε δεν ήταν βιώσιμο, πως μπορεί να είναι τώρα και ότι θα το κουβαλάς στο διηνεκές;

Θα έχεις καταλάβει άλλωστε πως τα μέτρα που ζητάνε οι εκπρόσωποι των κερδοσκόπων, είναι αντιπαραγωγικά και συνεπώς μεθοδευμένα για συσσώρευση χρέους και όχι μείωση, για υπερχρέωση και όχι εξυγίανση.

Θα είδες άλλωστε, πως η Ισλανδία που αντέδρασε, ήδη βρίσκεται σε καθεστώς δημοσιονομικής ηρεμίας και ανάπτυξης. Πρέπει να αντιλήφθηκες ακόμη, πως μέτρα στραγγαλισμού των πολιτών με διάφορες δικαιολογίες, παίρνουν σχεδόν όλες οι χώρες της ευρωζώνης και του κόσμου.

Ήδη θα έχεις αντιληφθεί ότι αυτοί που σου κουνούν το δάχτυλο και σου επιβάλλουν μέτρα απάνθρωπα και ανάλγητα, είναι τα πιο πειθήνια όργανα, αδίσταχτοι και ανηλεείς υπάλληλοι των εξουσιαστών.

Ανθρωπάκο, αν δεν το κατάλαβες ακόμη, σκλάβο σε θέλουν. Ξύπνα...

 

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;