5 από 5 (2 Ψήφοι)

dimokratia-3Είναι λυπηρό και συγχρόνως προκλητικό, αυτοί που υποτίθεται αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα αξιώματα για να προστατέψουν πέρα και πάνω απ όλα πανανθρώπινες αξίες, αυτοί πρώτοι να τις απαξιώνουν και να τις κουρελιάζουν. Ακόμη είναι κρίμα και μεγάλη ατυχία, για ένα λαό σαν τον Ελληνικό, με τόσο ένδοξη ιστορία, να έχει τόσο “λίγους” πολιτικούς, οι οποίοι μόνο τον εαυτούλη τους σκέπτονται και τίποτα άλλο.

Οπωσδήποτε και στο παρελθόν υπήρξαν μεθοδεύσεις αλλοίωσης της ψήφου, αλλά δημόσια παράκληση μέσω πρωθυπουργικού διαγγέλματος μάλιστα, για δωροδοκία, πρώτη φορά ξεστομίζεται. Είναι πανθομολογούμενο και εντελώς διακριτό ότι υπάρχει μέγιστος ηθικός ξεπεσμός στην πολιτική ζωή της χώρας, άλλωστε η λαϊκή παροιμία είναι σαφέστατη και απολύτως κατατοπιστική: “Το ψάρι βρομίζει από το κεφάλι”.

Έστω και αν στην πολιτική επιτρέπονται οι υπερβολές, δεν έχει καμιά δικαιολογία ένας πρωθυπουργός να προτρέπει σε δωροδοκία. Και εν κατακλείδι, είναι δυνατόν να πιστέψουμε ένα πρωθυπουργό ο οποίος πήρε την εξουσία λέγοντας, κυριολεκτικά, μόνο ψέματα; Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν μονόδρομοι και ένας πρωθυπουργός πολύ περισσότερο, θα πρεπε να γνωρίζει, πως δεν μπορεί να επικαλείται τον “σωτήρα”...

 

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;