5 από 5 (5 Ψήφοι)

Η αφαίμαξη των πολιτών, επιδίωξη τυραννικών καθεστώτων

aristotelis«…Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές.

Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά…» Αριστοτέλους πολιτικά.

Ίσως δεν έχει καμιά σημασία πια, ο αριθμός των υποσχέσεων που έδωσε ένας πρωθυπουργός προς τον λαό του, για την αναγκαιότητα, ή για το ύστατο των απάνθρωπων μέτρων που επιβάλλονται. Ποιος λογικός άνθρωπος, ακόμα και κομματικό μέλλος, μπορεί να εμπιστευθεί έναν τέτοιο πρωθυπουργό που άλλα λέει και άλλα κάνει, άλλα υπόσχεται προεκλογικά και άλλα υποστηρίζει μετεκλογικά, και μάλιστα πριν στεγνώσει το μελάνι;

Δείτε ο πρωθυπουργός μπορεί να άλλαξε, όμως ο τρόπος επιβολής των μέτρων παραμένει ο ίδιος, τρομοκρατία και εκφοβισμός. Άλλαξε βέβαια ο λόγος που επιβάλλονται τα μέτρα. Έπρεπε κάτι να αλλάξει! Τώρα  εχθρός είναι το λόμπι της δραχμής. Αλήθεια ποιος; Ποιος νοιάζεται για το νόμισμα όταν δεν έχει τα απαραίτητα για να επιβιώσει; Μην αμφιβάλλετε γι’ αυτό, ακόμη και οι επαγγελματίες εθνικιστές (τύπου Αδώνεως), είναι σφόδρα λατρεύοντες το ευρώ!

Έχουν στερέψει πια και τα επιχειρήματα. Πως δηλαδή μπορείς να πείσεις τους ανθρώπους, πως μειώνοντας την αγοραστική τους δύναμη θα εισπράξεις περισσότερα χρήματα για να δώσεις στους τοκογλύφους; Πώς θα εισπράξεις φόρους στέλνοντας τους εργαζόμενους στην ανεργία; Ο απλός άνθρωπος καταλαβαίνει, και πολύ καλά μάλιστα, πως ξεπουλώντας την κερδοφόρα δημόσια περιουσία και μάλιστα κοψοχρονιά, χάνεις τα απαραίτητα έσοδα για το κράτος, που πλέον πηγαίνουν στους μεγάλους κερδοσκόπους, και αυτό δεν γίνεται τυχαία…

Η αναρρίχηση στην εξουσία μιας μειοψηφίας που επιβάλλεται μέσω ενός συμπλέγματος διαπλοκής, πλούτου, διαχείρισης εξουσίας, και ΜΜΕ, είναι μια επιστημονική μεθόδευση που αποκοίμισε τους ανθρώπους εντελώς.

Αν αμφιβάλλετε δείτε ανεπηρέαστοι τις ειδήσεις, θα αντιληφθείτε πως ότι λέγεται, δεν είναι τίποτα άλλο από αυτό που συμφέρει το «λόμπι» της εξουσίας. Οι πραγματικές ειδήσεις αποκρύπτονται επιμελώς ή διαβάλλονται και η κατατρομοκράτηση σ’ όλο της το μεγαλείο και με όλους τους τρόπους…

Όπως και να ‘χει το θέμα, η πραγματικότητα είναι πως τα μέτρα επιβάλλονται ανά τρίμηνο με θρησκευτική ευλάβεια, πλήττοντας μάλιστα κατά κύριο λόγο την πλειοψηφία του λαού, δηλαδή τους μισθοσυντήρητους.

Όσες εκκλήσεις κι’ αν γίνονται από τις φτωχότερες και πολυπληθέστερες μάζες του λαού, αλλά και όλες οι υποσχέσεις των κυβερνώντων περί μη οριζόντιων περικοπών στις αποδοχές, ειδικά αυτό το τελευταίο αποδεικνύεται ένα κακόγουστο αστείο και τελικά είναι μια αναμφισβήτητα τυραννική αντιμετώπιση. "…αφού πρέπει να εξοικονομηθούν 11,5 δις, θα κοπούν από παντού!…" Γ. Στουρνάρας Υπ. Οικ.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;