0.0 από 5 (0 Ψήφοι)

microchip-dogs17Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε στην αρχή αυτής της εβδομάδας, ότι από τον Απρίλιο του 2016, όλοι οι σκύλοι θα πρέπει να έχουν μικροτσίπ, ως μέρος της προσπάθειας της κυβέρνησης για τη μείωση του τεράστιου αριθμού των εγκαταλελειμμένων σκύλων. Αυτό το  μέτρο αποσκοπεί ακόμη στην αύξηση της ευθύνης των ιδιοκτητών σκύλων. Σε όσους αρνούνται να συμμορφωθούν θα επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι $ 800.

Σύμφωνα με την Telegraph Εκτός από την παρακολούθηση του σκύλου από τον ιδιοκτήτη  τα μικροτσίπ θα βοηθήσει την κυβέρνηση να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων των ιδιοκτητών σκύλων, ώστε να καταλογίζονται οι ευθύνες για τα επικίνδυνα ζώα.

Ο Όουεν Πάτερσον, Γραμματέας Περιβάλλοντος της Βρετανίας, δήλωσε στην Telegraph ότι 110.000 σκύλοι χάνονται κάθε χρόνο και ότι τα αδέσποτα σκυλιά στοιχίζουν στα φιλοζωϊκά ιδρύματα πρόνοιας σχεδόν 90 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. "Είναι γελοίο ότι σε ένα έθνος φίλων των σκυλιών, χιλιάδες από αυτά να γυρίζουν αδέσποτα στους δρόμους ή να κοιμούνται στα πεζοδρόμια, επειδή ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να τα εντοπίσει. Είμαι αποφασισμένος να βάλω ένα τέλος σε αυτό, ώστε να μειωθούν οι πιέσεις στις φιλοζωϊκές οργανώσεις και συμβούλια για να βρουν νέα σπίτια για αυτά τα σκυλιά."

Όμως, άλλοι λένε ότι η εντολή μικροτσίπ είναι μια παράλογη λύση. Ο Paul Green, μέλος της βρετανικής οργάνωσης Κοινωνικών Υποδομών για την Χρυσή Εποχή, είπε ότι το θέμα των επικίνδυνων σκύλων είναι πιο επικίνδυνο για τους ιδιοκτήτες και προειδοποίησε ότι η νέα απαίτηση θα έβλαπτε άδικα τους συνταξιούχους. "Η ιδέα ότι ένα Yorkshire Terrier της γιαγιάς πρόκειται να αγριέψει κάποιον σε ένα δημόσιο πάρκο, είναι γελοίο", είπε ο Γκριν.

Από την πλευρά μας να συμπληρώσουμε πως το μικροτσίπ, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έρχεται όλο και πιο κοντά μας...

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;