0.0 από 5 (0 Ψήφοι)

papa-v1Ο αδελφός του πάπα, ο  Georg Ratzinger, είπε ότι ο ποντίφικας είχε ενημερωθεί από τους γιατρούς για το βεβαρημένο της υγείας του και έπρεπε να περιορίσει τις δραστηριότητές του και τις μετακινήσεις του. Αυτό είχε σαν συνέπεια ο ποντίφικας να σκέφτεται εδώ και πολύ καιρό την παραίτησή του. Τελικά ο 85χρονος ποντίφικας Βενέδικτος XVI πήρε την απόφαση και ανακοίνωσε σήμερα   ότι θα παραιτηθεί 28 Φεβρουαρίου. Τόνισε ότι η εκτέλεση των καθηκόντων του ως Πάπας - ο ηγέτης περισσότερων από ένα δισεκατομμύριο Ρωμαιοκαθολικούς σε όλο τον κόσμο - απαιτεί "τόσο τη δύναμη του μυαλού και του σώματος".

Μιλώντας από το σπίτι του στο Ρέγκενσμπουργκ με το πρακτορείο ειδήσεων dpa, ο  αδελφός του πάπα, δήλωσε ότι ο αδελφός του έχει εξασθενημένο οργανισμό, δυσκολεύεται στο περπάτημα ένεκα της ηλικίας του και του σωματικού του βάρους και έτσι η παραίτησή του ήταν μια φυσική συνέπεια.

Να συμπληρώσουμε πως παραίτηση πάπα έχει να συμβεί πάνω από 600 χρόνια. Ο τελευταίος πάπας που παραιτήθηκε ήταν ο Πάπας Γρηγόριος XII, ο οποίος παραιτήθηκε το 1415 σε μια συμφωνία για τον τερματισμό της Great Western.

Από μόνη της η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί συζητήσεις ατελείωτες, που εκτός των άλλων θα ενυπάρχει και το προφητικό πεδίο, αφού ο άγιος Μαλαχίας είχε προβλέψει ότι ο επόμενος πάπας  θα είναι ο τελευταίος και επί των ημερών του θα επέλθει το τέλος του κόσμου και η καταστροφή της Ρώμης. Οπότε μια καινούργια εσχατολογική σελίδα έρχεται στο προσκήνιο, με νέα σενάρια και ερμηνείες...

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;