0.0 από 5 (0 Ψήφοι)

panouklaΜόνο όταν κοπεί και το τελευταίο δέντρο. Μόνο όταν δηλητηριαστεί και ο τελευταίος ποταμός. Μόνο όταν πιαστεί και το τελευταίο ψάρι. Μόνο τότε θα ανακαλύψεις ότι τα χρήματα δεν τρώγονται”.Ινδιάνικη σοφία

Ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα, την πραγματικότητα και την ουτοπία, ξεδιπλώνεται ολόκληρη η ζωή μας γεμάτη από κάθε είδους συμφέροντα. Συμφέροντα αντικειμενικά, υποκειμενικά, οικογενειακά, πατριωτικά, σημαντικά, ευτελή. Κανένας δεν μπορεί να προδικάσει την ιεράρχηση του νου, πόσο μάλλον να αντιληφθεί την αντίδραση ενός εκάστου.

Όσο μάλιστα περνάει ο καιρός και βαθαίνει η οικονομική κρίση, τόσο περισσότερο γίνεται φανερή η βρόμικη ιστορία που ξετυλίγεται μπροστά μας. Η αδικία όλο και περισσότερο απλώνεται πάνω από την Ελλάδα, σαν την μούχλα που φέρνει η μουλιασμένη από υγρασία φύση. Ένας μικρός λαός εξαρτημένος από τη στιγμή της γέννησής του από συνειδησιακή πανούκλα περισσότερο παρά ποτέ, συνθλίβεται στις δαγκάνες των επικυρίαρχων και των ντόπιων λακέδων τους, που διαχρονικά μεταλλάσσονταισε εφιάλτες, σε κοτζαμπάσηδες, σε γερμανοτσολιάδες, σε συνομιλητές, ή όπως συμβαίνει τώρα, σε “έντιμους” μεσολαβητές.

Κάποιοι θαδικαιολογήσουν την εξέλιξη σαν νομοτέλεια της ανθρώπινης φύσης, πολλοί θα συμφωνήσουν ότι είναι αδύνατον να γίνει διαφορετικά, αφού προστάζουν τα πανίσχυρα συμφέροντα, όμως και μόνο η αναφορά σ' αυτό σημαίνει δόλια προδοσία που εξυφαίνεται από την αδίστακτη εξουσία, η οποία διαχρονικά κρατά τον άνθρωπο σε ομηρία. Κι' αυτό όμως είναι μια απύθμενη βλακεία, αφού ο άνθρωπος συνειδητά και εγκληματικά αποδυναμώνεται και από την παραμικρή δυνατότητα που του δίνεται...

Κατά την περιγραφή του Δ. Λιαντίνη: “Η αιτία,είναι ότι οι μάζες στέκουνται αταλαίπωρες στη ζήτηση της αλήθειας, και ορμούν να λαβαίνουν έτοιμη την κάλπικη γνώση, κατά τη γραφή του Θουκυδίδη 1. Ότι οι πολλοί είναι τεμπέληδες και βλάκες, κατά τη γλώσσα του Φρόυντ 2. Ότι ο όχλος είναι ανόσιος και φοβερός, κατά την ποίηση του Οράτιου 3. Τι homo sapiens πια, τι homo σάπιος. Δεν έχεις να διαλέξεις.”

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;
<