0.0 από 5 (0 Ψήφοι)

447277-idioktisiaΗ πραγματικότητα που έρχεται δεν θα απέχει πολύ από τα θρυλικά western της άγριας Δύσης, που βλέπαμε παλιά στον κινηματογράφο. Όταν ένας επιχειρηματίας ήθελε μια έκταση κάποιου άλλου που δεν συναινούσε τον σκότωνε και έτσι ήταν διπλά ωφελημένος, αφού την έπαιρνε πλέον τσάμπα. Αυτό τελικά φαίνεται πως θα γίνει και στην κατ' επίφαση Δημοκρατική Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Είναι γεγονός πως αυτή τη στιγμή το πιο μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες, είναι η φορολόγηση των ακινήτων. Ήδη τα σενάρια δίνουν και παίρνουν στις συζητήσεις μεταξύ των ανθρώπων, αλλά και στα τηλεοπτικά πάνελ από ειδικούς και μη, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη των τηλεθεατών σε ύψη δυσθεώρητα, αφού οι φήμες μιλάνε για έναν νέο δυσβάσταχτο φόρο, πολύ μεγαλύτερο από το γνωστό χαράτσι...

Για τους γνωρίζοντες, όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο από το αναγκαίο περιτύλιγμα με το οποίο θα συσκευασθεί η αρπαγή των ακινήτων από τους μικρομεσαίους. Πράγματι εδώ και χρόνια διακαής πόθος των εξουσιαστών – κερδοσκόπων, ήταν να βρεθεί ένας τρόπος, ώστε οι μεγάλες λαϊκές τάξεις να μην έχουν ιδιοκτησία, δεν το έκρυψαν άλλωστε. Αυτό φαίνεται πως τώρα επιτυγχάνεται και μάλιστα χωρίς απώλειες. Το αναγκαίο υπόβαθρο πάνω στο οποίο θα στηριχθεί το νομικό πλαίσιο έχει δημιουργηθεί και έχει γερά ερείσματα στην κοινωνία, αφού έχουν κατορθώσει να πείσουν τους πολλούς, πως οι φόροι είναι η μοναδική λύση για τη σωτηρία της πατρίδας!

Στήριγμα ακόμη σ' αυτή τη λογική δίνουν όλοι όσοι έχουν ακόμη να πληρώσουν τα χαράτσια και φοβούνται πως αν δεν δεχθούν τις απαιτήσεις της κυβέρνησης και της τρόικας θα χάσουν. Νομίζουν κακώς, πως αν συναινέσουν εδώ τελειώνουν όλα και η Ελλάδα θα ορθοποδήσει, όπως ψευδώς υπόσχονται οι εγκάθετοι υπάλληλοι των κερδοσκόπων. Δυστυχώς γι' αυτούς και για όλους μας, γιατί οι μισθοί – συντάξεις θα συνεχίσουν να μειώνονται και όσοι σήμερα είναι στο απυρόβλητο, πολύ σύντομα θα χουν πρόβλημα μεγάλο και μετά το 2015 δεν θα μπορούν ούτε λεκτικά να αντιδράσουν!

Δυστυχώς οι φόροι σε συνάρτηση με τους μισθούς, θα γίνουν τόσο δυσβάσταχτοι, ώστε στο τέλος το μεγαλύτερο μέρος των ακινήτων, θα περάσει βιαίως και πολύ φθηνά στα χέρια των ολίγων. Αυτοί οι λίγοι, θα εκμεταλλεύονται το σύνολο των ακινήτων μαζί με την δημόσια περιουσία, που έτσι κι' αλλιώς την έχουν όποτε και όπως θέλουν!

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;