5 από 5 (5 Ψήφοι)

 koronoios_66554.jpg

Βρέχει κορωνοϊούς

«Όλβιος όστις ιστορίης έσχεν μάθησιν». Ευριπίδης (480-406π.Χ.)

Στο πέρασμα της ζωής πάνω σ’ αυτή τη γη, καταγραμμένης ή και με την παράδοση απ’ το βάθος των αιώνων, πάμπολλα πιθανά και απίθανα έχουν συμβεί. Κάποια αναφέρονται σαν πρωτόγνωρα και προκλητικά για την εποχή, ενώ άλλα καθιερώθηκαν και άλλαξαν την δομή της κοινωνίας.

Σήμερα βρισκόμαστε κυριολεκτικά μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση. Ανεξαρτήτως του αν είναι φυσική ή κατασκευασμένη, είναι ικανή να αλλάξει τη ζωή μας γενικώς. Κι’ αυτό φαίνεται, όχι τόσο από το γεγονός της πανδημίας του κορωνοϊού, που έτσι κι αλλιώς θα κάνει τον κύκλο της, αλλά από την παγκοσμίως ενορχηστρωμένη προπαγάνδα που παρεμβαίνει απροκάλυπτα και προκλητικά πια, και με τη δική μας συναίνεση, στις ζωές μας.

Κι’ αν η εξουσία έχει κάθε λόγο να δημιουργεί τετελεσμένα, εμείς είμαστε αδικαιολόγητοι, όχι τόσο για την αίσθηση του θανάτου που μας τρομοκρατεί, αλλά για την άγνοιά μας από την ιστορία των γεγονότων που επαναλαμβάνονται στους αιώνες.

Όλα αυτά που συμβαίνουν είναι πράγματι πρωτόγνωρα με την έννοια του τρόπου εκμετάλλευσης του γεγονότος. Πως δηλαδή ένας ιός, που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί, κατά την ομολογία των ειδικών, με την λεγόμενη ισπανική γρίπη, την πανούκλα, ή και αυτόν ακόμη τον «έμπολα», με την ασταμάτητη προπαγάνδα τείνει να καταστρέψει τις οικονομίες των κρατών.

Είναι φανερό δηλαδή, πως εδώ συντελείται μια παγκόσμια προσπάθεια, που δεν είναι τόσο αθώα, όσο θέλουν να φαίνεται, εάν μάλιστα λάβουμε υπ’ όψη την δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει το καπιταλιστικό σύστημα. Αυτό φυσικά δεν είναι ανεξάρτητο από τον ιό, ο οποίος άσχετα από την προέλευσή του, είναι φανερό πως χρησιμοποιείται για την αχρήστευση εν τοις πράγμασι της ελευθερίας των ανθρώπων.

Ακούσαμε τις προηγούμενες μέρες π.χ. τον Τούρκο υπουργό εξωτερικών να μιλάει για παγκόσμια διακυβέρνηση, ή τις διαφαινόμενες δράσεις καταγραφής όλου του πληθυσμού, ασθενούντων και μη, προθέσεις για τσιπάκια σε όλους και άλλα διάφορα αυτού του βεληνεκούς, που κάποτε ήταν για ανάγνωση στα περιοδικά επιστημονικής φαντασίας και μόνο. Αυτές οι συζητήσεις καθόλου τυχαίες δεν είναι, όταν μάλιστα ακούγονται από πρόσωπα προβεβλημένα.

Μπορεί να μην γίνουν όλα, όμως η πρόθεση της εξουσίας έχει φανεί από παλιά και τώρα υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία για να επιτευχθούν κάποια από αυτά, που θα είναι αναγκαία δηλαδή. Εν κατακλείδι η καραντίνα που ήδη χρησιμοποιείται για την φαλκίδευση των ανθρώπινων δικαιωμάτων –όσων έχουν απομείνει δηλαδή- θα αποδειχθεί η πρόβα τζενεράλε για μια προαναγγελθείσα σκλαβιά!…

 

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;