5 από 5 (3 Ψήφοι)
patrida-2
Ουδέν αρ’ ην φίλτερον άλλο πατρίς.
Θέογνις, 6ος αιών π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ποιητής
 
Τελικά θα συμβεί αυτό που επέλεξαν τα μεγάλα συμφέροντα. Σ’ αυτή άλλωστε τη λογική είχαν συντρέξει και όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις από την αρχή αυτής της ιστορίας.
 
Αφού επί χρόνια η διεθνής κοινότητα έκανε τα στραβά μάτια(;) στη γιγάντωση με λόγια και έργα υπερμεγέθους κόστους και αφάνταστου εθνικισμού, το γειτονικό κρατίδιο των Σκοπίων θα βαπτισθεί και επισήμως Μακεδονία. Άλλωστε ο έτερος μετά τον Καραμανλή «εθνάρχης» μας, ο Μητσοτάκης, είχε προβλέψει το 1992, "όλως τυχαίως", πως σε δέκα χρόνια κανένας δεν θα το θυμόταν.
 
Παρότι βέβαια δεν δικαιώθηκε στην πρόβλεψή του ο «αείμνηστος», αυτό είναι άνευ σημασίας, όταν όλο το πολιτικό κατεστημένο είναι αναφανδόν προσηλωμένο στη θέληση των θεσμών, των δανειστών και των εξουσιαστών. Το απέδειξαν άλλωστε με τον πιο γλαφυρό τρόπο κατά το προηγούμενο γελοίο δημοψήφισμα!
 
Εμείς, οι Έλληνες, περισσότερο απ’ όλους τους λαούς της γης, γνωρίζουμε ότι ο χώρος που ζούμε είναι πατρίδα. Πάντα από αυτόν τον τόπο έφευγαν και έρχονταν άνθρωποι, έπαιρναν και έδιναν πολιτισμό, στα πλαίσια της ελεύθερης διακίνησης της γνώσης και των αγαθών. Όπως επίσης όταν αυτός ο τόπος απειλήθηκε όλοι μαζί σαν μια γροθιά αγωνίσθηκαν με απαράμιλλο θάρρος και αξιοζήλευτη ανδρεία χωρίς ούτε στιγμή  αυτοθέλητα να υποταχθούν.  
 
Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος για τον οποίο η Ελλάδα εξελίχθηκε σε φωτεινό αστέρι στην κορυφή του κόσμου, αλλά και απλόχερα έδωσε πολιτισμό σε όλο τον κόσμο…    
 

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;
<