0.0 από 5 (0 Ψήφοι)

Η φτωχή και αποκλεισμένη Κούβα προσφέρει ιατρική βοήθεια στην Βολιβία και διδάσκει τι σημαίνει αλληλεγγύη, την ίδια στιγμή που η ΕΕ, υποτίθεται η κοιτίδα του ελεύθερου κόσμου στέλλει τα παιδιά της στη σκλαβιά, την ταπείνωση και την εξαθλίωση.

evo morales bolivia copyΟ Πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες εγκαινίασε σήμερα την οφθαλμολογική πτέρυγα του νοσοκομείου Parotani. Ο ιατρικός εξοπλισμός εστάλη εξ ολοκλήρου από την Κούβα μαζί με τρεις ειδικούς δύο Κουβανούς και ένα Βολιβιανό που έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο της Αβάνας. Σύμφωνα με τον  ιατρό Valery Joseph Cuellar επικεφαλής της Κουβάνικης Ιατρικής Ταξιαρχίας στο τμήμα της Κοτσαμπάμπα, θα εξυπηρετηθούν χιλιάδες άνθρωποι στις αγροτικές περιοχές της περιφέρειας και ιδιαίτερα οι κάτοικοι του Δήμου Sipe Sipe.

Το οφθαλμολογικό κέντρο στο  Parotani είναι το πρώτο από τα εννέα που δώρισε η Κούβα στη Βολιβία. Σύντομα αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία τα κέντρα στο Oruro, όπως και στο Cuellar.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως Κουβανοί γιατροί έχουν έρθει στην Βολιβία από το 2006, αμέσως μετά την άνοδο στην εξουσία του Πρέδρου Έβο Μοράλες. Μέχρι στιγμής, οι κουβανικές γιατροί βοήθησαν σε 33.000 γεννήσεις, ενώ πραγματοπίησαν 134.000 χειρουργικές και εξυπηρετήθηκαν σχεδόν 650.000 Βολιβιανοί.

Ακόμη η άφιξη στην Βολιβία της ιατρικής ταξιαρχίας της Κούβας βοήθησε να ανοίξουν 30 νοσοκομεία που επανδρώθηκαν με ειδικούς και εξοπλισμό από την Αβάνα,  ενώ στα πανεπιστήμια διαμορφώθηκαν μέχρι σήμερα 237 νέες ειδικότητες, που φοιτούν τρεις χιλιάδες Βολιβιανοί.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;