0.0 από 5 (0 Ψήφοι)

klima“Ο λαός ποτέ δεν θα καταλάβει πως η ηθική αφορά μόνο άτομα και ποτέ ομάδες ανθρώπων ή κράτη.” Βασίλης Ραφαηλίδης

Οι γραμμές αυτές γράφονται στο φόντο της συνάντησης του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή. Γιατί ενώ οι λαοί πιέζουν για καλύτερη ποιότητα ζωής, τα συμφέροντα δημιουργούν όλο και περισσότερες εστίες ρύπανσης, την ίδια ώρα που οι κυβερνήσεις, οι οποίες στην ουσία ελέγχονται από αυτά, συνεστιάζονται για το θεαθήναι και μόνο!

Δυστυχώς η εξουσία πάντα βρίσκει ζητήματα, τις περισσότερες φορές εκεί που δεν υπάρχουν, τα οποία όμως κάλλιστα μπορούν να φοβίζουν, να φανατίζουν, να αποπροσανατολίζουν και να εγκλωβίζουν τους λαούς. Σήμερα  μάλιστα περισσότερο από κάθε φορά το περιβάλλον είναι ιδανικό, αφού τα ΜΜΕ ελέγχονται απολύτως από τα μεγάλα συμφέροντα και σχεδόν τα πάντα – πολιτικές, επιστήμη, παιδεία - είναι εργαλεία προπαγάνδας, προσαρμοσμένα στις τεχνικές και τις ταχτικές της “παγκοσμιοποίησης”. Σχεδόν όλα συνηγορούν στην ευκολία προώθησης και την ταχύτητα υλοποίησης κάθε επιθυμητού μέτρου.

Ας ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Δεν εναντιωνόμαστε στις φυσικές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ούτε σε οποιαδήποτε δράση που διευκολύνει τον άνθρωπο, όταν παράλληλα προστατεύει το περιβάλλον. Πιστεύουμε πως πρέπει να σταματήσει η ασυδοσία των μεγάλων συμφερόντων με κάθε τρόπο. Είμαστε αντίθετοι με το απίστευτο πάρτι που γίνεται με το ανύπαρκτο θέμα της “κλιματικής αλλαγής”, το μεγάλο παραμύθι δηλαδή, που το έχουν απλώσει οι επιτήδειοι πάνω στη γη και από τη μια πλευρά απομυζούν τους λαούς, ενώ από την άλλη επιβάλλουν μέτρα ελέγχου, πάντα βέβαια για το συμφέρον των εργολάβων...

Είναι πολύ φανερό πως όλα αυτά έχουν να κάνουν με ακόμη μια αλχημεία των τρωκτικών της κοινωνίας μας. Πάμπολλοι επιστήμονες, ερευνητικά κέντρα, η ιστορική γνώση, αλλά και η κοινή λογική σε συνδυασμό με τη λαϊκή παράδοση, αβίαστα καταμαρτυρούν μια άναρχη επανάληψη των φυσικών φαινομένων. Αυτό επιστημονικά εξηγείται από την ελλειπτική τροχιά με την παράλληλη μετακίνηση του άξονά της Γης.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες μάλιστα, η Γη πέρασε μεγάλης διάρκειας μεσοπαγετωνικές περιόδους, με θερμοκρασίες έως πέντε βαθμούς μεγαλύτερες από τις σημερινές, καθώς και μεγαλύτερη υγρασία, σύμφωνα με νέες επιστημονικές εκτιμήσεις. Το συμπέρασμα είναι ότι οι πολικές περιοχές είναι πολύ πιο ευάλωτες στις κλιματικές αλλαγές από ότι πίστευαν ως τώρα οι επιστήμονες.

Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μελετώντας γεωλογικά δείγματα που εξόρυξαν από το βυθό μιας λίμνης στη βορειοανατολική Σιβηρία, η οποία δημιουργήθηκε πριν από 3,6 εκατ. χρόνια από την πτώση ενός μεγάλου μετεωρίτη που άνοιξε ένα κρατήρα διαμέτρου 18 χλμ. Ο γεωλογικός πυρήνας που ελήφθη, είναι ο πιο μακρόχρονος που έχει ληφθεί ποτέ στην ξηρά της Αρκτικής, καθώς πηγαίνει σχεδόν 30 φορές πιο πίσω στον χρόνο σε σχέση με τους πυρήνες πάγου που έχουν εξορυχθεί από τη Γροιλανδία και καλύπτουν μία χρονική περίοδο 110.000 ετών.

Μεγάλες κλιματικές αλλαγές στα μέσα της Λίθινης Εποχής πυροδότησαν σημαντικές πολιτιστικές καινοτομίες, σύμφωνα με νέα έρευνα του βρετανικού Πανεπιστημίου Κάρντιφ, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης. Συγκεκριμένα βρέθηκε ότι η Νότιος Αφρική βίωσε ραγδαίες κλιματικές μεταβάσεις σε υγρότερες συνθήκες σε περίοδο που το Βόρειο Ημισφαίριο βίωνε εξαιρετικά ψυχρές συνθήκες.

Ο Jonas Martin από το Σιάτλ έκανε την ακόλουθη χαρακτηριστική ερώτηση, η οποία πηγαίνει πολύ πίσω στον χρόνο: “Έχουν υπάρξει εκατοντάδες, εάν όχι χιλιάδες εποχές παγετώνων στο παρελθόν, πριν οι άνθρωποι να περπατήσουν στη Γη. Πώς είναι δυνατή αυτή η αλλαγή χωρίς τους ανθρώπους; Είναι φυσιολογική η κλιματική αλλαγή;”

Η απάντηση είναι ναι. Αποδεδειγμένα πια το κλίμα της Γης έχει αλλάξει πολλές φορές στα εκατομμύρια χρόνια ύπαρξης της. Αυτές οι αλλαγές αποτελούνται από ψυχρότερες εποχές παγετώνων οι οποίες ακολουθήθηκαν από πολύ θερμότερες. Αυτό σημαίνει ότι οι αιτίες αυτών των φαινομένων ήταν πέρα από κάθε αμφιβολία φυσικές. Πολύ απλά γιατί οι άνθρωποι ξεκίνησαν να επηρεάζουν το κλίμα με την παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα, δηλαδή την εκπομπή ρύπων, πολύ αργότερα κατά τη βιομηχανική επανάσταση.

Ουσιαστικά η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι ένα πρόβλημα που σκόπιμα αναπαράγεται σαν εργαλείο εκφοβισμού και αφαίμαξης των λαών.Ένα παράδειγμα πολύ πρόσφατο, είναι το χρυσωρυχείο στις Σκουριές, το οποίο παρά τις διαβεβαιώσεις, ένθεν κακείθεν, δηλητηριάζει συστηματικά το περιβάλλον. Ουσιαστικά δηλαδή δεν υπάρχει ούτε ίχνος ηθικής, το συμφέρον έχει μηδενίσει τα πάντα και αυτό είναι το πρόβλημα.

philippe-verdierΑκόμη ένα παράδειγμα, αλλά και θύμα της κλιματικής αλλαγής είναι ο Φιλίπ Βερντιέ παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου καιρού του France 2.

Στο βιβλίο του «Κλιματική Έρευνα» (Climat Investigation) ισχυρίζεται ότι κορυφαίοι επιστήμονες, ειδικοί στην κλιματική αλλαγή, αλλά και πολιτικοί, εξαπατούν την ανθρωπότητα παρουσιάζοντας παραπλανητικά στοιχεία για την κλιματική αλλαγή.  

Η αντίδραση της διοίκησης του καναλιού France 2 ήταν άμεση. «Έλαβα μια επιστολή μέσω της οποίας μου ζήτησαν να μην επιστρέψω. Είμαι σοκαρισμένος. Δεν γνωρίζω τίποτα παραπάνω, δεν γνωρίζω πόσο θα διαρκέσει όλο αυτό. Η απόφαση σχετίζεται άμεσα με το βιβλίο μου», προσδιόρισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Στο βιβλίο του ο κ. Βερντιέ αμφισβητεί το έργο της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), κατηγορώντας τους επιστήμονες που συμμετέχουν σ' αυτήν ότι «διέγραψαν απροκάλυπτα» δεδομένα που έρχονταν σε αντίθεση με τα γενικότερα συμπεράσματά τους. Παράλληλα εκφράζει αμφιβολίες και όσον αφορά την ακρίβεια των κλιματικών μοντέλων που χρησιμοποιούν για τη διεξαγωγή των ερευνών τους.

Άλλη μιά φωνή που προσπαθεί να πει την αλήθεια καταπνίγεται και προσπαθούν να την κάνουν να πάψει, γιατί κανείς δεν πρέπει να αποκαλύπτει τις απάτες της ΝΤΠ. Το παραμύθι της κλιματικής αλλαγής κρατάει χρόνια και στοιχεία για αυτή τη σχεδιασμένη προπαγάνδα, που έχει σκοπό τη συλλογή όλο και περισσότερων χρημάτων από πράσινους φόρους,

Στην πραγματικότητα το μεγάλο πρόβλημα που σχετίζεται με την ανεξέλεγκτη ρύπανση, είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος, που έχει άμεση επίπτωση στην ζωή, και γι' αυτό κανένας δεν ιδρώνει!

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;