5 από 5 (4 Ψήφοι)

Ίσως κάτω από άλλες συνθήκες και υπό προϋποθέσεις να θεωρούσαμε τύχη το βίαιο ξύπνημα, που μας  άνοιξε τα μάτια από τον βαθύ λήθαργο.

patos-530x4211Πριν καταλαγιάσει ο κονιορτός αντιλαμβανόμαστε, ποιοι μας κυβερνούσαν και φυσικά ακόμη και σήμερα. Απλά και επιγραμματικά: Οι ίδιοι άνθρωποι και τότε και τώρα! Ούτε ο πόλεμος, μα ούτε και κάποια ψηφοφορία, έστω κι’ αυτές που έγιναν κάτω από μια παλλαϊκή λαϊκή κατακραυγή κατάφεραν να αλλάξουν κάτι.

Παρότι εκείνο που αναδείχθηκε με αφάνταστη αγριότητα και με αφοπλιστική ειλικρίνεια είναι η αποπνικτική μπόχα που σκέπασε τις ζωές μας και γέμισε με πίκρα τους πιο φανατικούς οπαδούς, το σύστημα επιμένει στην διάτρητη και οπωσδήποτε ξεπερασμένη συνταγή του παρελθόντος!

Παρακολουθούμε την προσπάθεια αυτών, που μέσα από την εμετική δυσοσμία που αναδύεται προσπαθούν να εξωραΐσουν και να αναδείξουν ομορφιές! Άδικος κόπος, η σαπίλα έχει ποτίσει τα πάντα. Δεν έχουν το σθένος ούτε το Σύνταγμα της χώρας να υπερασπιστούν, πόσο μάλλον που το παραβιάζουν οι ίδιοι χωρίς δεύτερη σκέψη…

Σήμερα μάλιστα που αυτοί οι τύποι μας φόρτωσαν να πληρώσουμε αυτά που έφαγαν, οι ίδιοι παραμένουν ανέγγιχτοι και επίσημοι συνομιλητές των κυβερνήσεων και των διάφορων λόμπι, μάλιστα οι πλέον αξιόπιστοι. Ακόμη μια απόδειξη, ότι όλοι συνωμοτούν σε βάρος των συμφερόντων, των εργαζομένων και των λαών!

Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά τα μνημόνια που οδηγούν. Η εμπειρία του παρελθόντος πρέπει να μας διδάσκει, κανένας και ποτέ δεν δίνει κάτι χωρίς αντάλλαγμα. Τα ποτάμια του αίματος που χύθηκαν στο παρελθόν αλλά και σήμερα, δείχνουν την αλήθεια. Το τίμημα είναι πολύ μεγάλο και το αποτέλεσμα όχι εγγυημένο το αντίθετο μάλλον. Ζούμε σε ένα περιβάλλον κερδοσκοπίας και αβεβαιότητας και δεν πρέπει να μας διαφεύγει αυτό, όσο κι’ αν οι υποσχέσεις είναι δελεαστικές και οι λογάδες επιτήδειοι…

Άλλωστε με τις ίδιες υποσχέσεις ξεκίνησαν τα μνημόνια πριν τρία χρόνια. Τώρα μας προϊδεάζουν για τα χειρότερα υποσχόμενοι τα ίδια. Μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη σ’ αυτούς που διαχρονικά έχουν διαλύσει τη χώρα και έχουν εξαθλιώσει τους ανθρώπους;

Παρήγορο θα ‘ταν παρ’ όλα αυτά, αν όλη αυτή η κατάσταση θα ‘χει τουλάχιστον κάποιο χαρμόσυνο αποτέλεσμα, αν ο νους μας θα γίνει κοινωνός ιδεών ρεαλιστικών και όχι ουτοπικών φαντασιώσεων και ανέντιμων υποσχέσεων.

Αν θα φανεί στο τέλος κάποια χαραμάδα φωτός…

Σχόλια (1)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Για να φανεί κάποια χαραμάδα φωτός, θα πρέπει όλοι μας να ξυπνήσουμε επιτέλους από τον λήθαργό μας και να αντιδράσουμε. Τότε ναι, μπορεί να δούμε άσπρη μέρα.. Αλλά δυστυχώς δεν βλέπω να έχουμε τη διάθεση να «ξεβολευτούμε» και κάποια στιγμή θα το...

Για να φανεί κάποια χαραμάδα φωτός, θα πρέπει όλοι μας να ξυπνήσουμε επιτέλους από τον λήθαργό μας και να αντιδράσουμε. Τότε ναι, μπορεί να δούμε άσπρη μέρα.. Αλλά δυστυχώς δεν βλέπω να έχουμε τη διάθεση να «ξεβολευτούμε» και κάποια στιγμή θα το μετανιώσουμε πικρά γιατί ίσως τότε να μην μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα πια.

Διάβασε περισσότερα
  Ανώνυμος
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;
<