5 από 5 (2 Ψήφοι)

Οι εκλογές, ένας βασικός θεσμός της Δημοκρατίας μας και ένα αδιαμφισβήτητο λαϊκό δικαίωμα, έχει μετεξελιχθεί σε εργαλείο της καθεστηκυίας τάξης.

ekloges-4Είναι προκλητικό, όμως είναι αλήθεια, οι εκλογές δεν έχουν πλέον καμιά αντιπροσωπευτικότητα και κανενός είδους αντίκρυσμα ως προς τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού και της κοινωνίας. Καθόλου τυχαίο που η προεκλογική υποσχεσιολογία είναι μια κατά συνθήκη άγραφη σελίδα, η οποία χρησιμοποιείται στα προεκλογικά μπαλκόνια με μοναδικό στόχο το χάιδεμα του μυαλού και των συναισθημάτων των ανθρώπων!

Η λυπηρή αλλά ωμή πραγματικότητα είναι πως το κατεστημένο, μέσω του κοινοβουλευτισμού διαχρονικά έλεγχε την εξουσία, “πότε με το καλό και πότε με το άγριο”, ακριβώς δηλαδή όπως και σήμερα. Δεν είναι υπερβολή, ότι η εκάστοτε κυβέρνηση καλύπτεται πίσω από την κοινοβουλευτική νομιμότητα κατά τέτοιον τρόπο ώστε να εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα, παρά εκείνων που αντιπροσωπεύει. Οι νόμοι που ψηφίζονται στο κοινοβούλιο στην πλειοψηφία τους έχουν ασάφειες, παραθυράκια και φυσικά δεν αποδίδουν την αρμόζουσα δικαιοσύνη. Ακόμη είναι προϊόν συνδιαλλαγών με την πλουτοκρατία και όχι αντιπροσωπευτικοί του συνόλου των πολιτών. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα κατοχυρώνουν τα δικαιώματα των ολίγων, ενώ αντίθετα για τους πολλούς ορθώνουν εμπόδια ανυπέρβλητα και υποχρεώσεις ασήκωτες, κάτι που δεν είναι σε εξαίρεση αλλά ο κανόνας.

Συνεπώς η κυβέρνηση που αναδεικνύεται μέσω εκλογών δεν μπορεί να εγγυηθεί, μα δεν δεσμεύεται κιόλας από την υποχρέωση να είναι διαχειριστής συμφερόντων της ολότητας, για τον απλούστατο λόγο ότι είναι άμεσα διαπλεκόμενη με την ολιγαρχία του πλούτου. Ο κοινοβουλευτισμός, δεν είναι τίποτα άλλο από την προκλητική, αναχρονιστική και αναξιόπιστη οικογενειοκρατία, που είναι λογικό να έχει αναπτύξει τρόπους διαπλοκής με την ελίτ του πλούτου.

Αν ο λαός θα μπορούσε να εκφραστεί ελεύθερα όλα θα ήταν διαφορετικά και πιθανόν να υπήρχε λόγος για την κάλπη, όμως αυτό το δικαίωμα έχει πλέον με κάθε τρόπο καταπατηθεί και απαξιωθεί. Εν κατακλείδι κάθε αποτέλεσμα που βγάζει η κάλπη είναι κάλπικο. Άρα αυτός ο τρόπος επιλογής των βουλευτών πρέπει να αλλάξει σε κάθε περίπτωση, με γνώμονα πάντα τα συμφέροντα του λαού και μόνο...

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;