0.0 από 5 (0 Ψήφοι)

Ενώ η Γερμανία κουνάει το δάχτυλο, ξεχνάει αυτά που χρωστάει και είναι πάρα πολλά...

german bombingΗ Κάτω Βουλή του ρωσικού Κοινοβουλίου έχει συστήσει ομάδα εργασίας, η οποία θα κάνει νέο υπολογισμό για τις καταστροφές που προκάλεσε η Γερμανία στην ΕΣΣΔ στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Προηγουμένως στον ρωσικό Τύπο είχε εμφανιστεί η πληροφορία ότι η Ρωσία θα απαιτήσει από τη Γερμανία αποζημιώσεις, οι οποίες μπορεί να φτάσουν περίπου τα 3-4 τρις. ευρώ.

Ωστόσο, όπως ανέφερε στη RBTH ένας από τους εμπνευστές της ιδέας, το μέλος του κόμματος LDPR (Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ρωσίας), Μιχαήλ Ντεγκταριόφ, «το αν θα απαιτηθούν αποζημιώσεις ή όχι, θα το αποφασίσουν ο αρχηγός της χώρας και το υπουργείο Εξωτερικών».

Οι ζημιές που είχαν προκαλέσει οι Γερμανοί στην πρώην ΕΣΣΔ ήταν πράγματι κολοσσιαίες, αλλά λόγω της διχοτόμησης της χώρας σε τέσσερις ζώνες επιρροής με την Α.Γερμανία να ανήκει στην ΕΣΣΔ, δεν τέθηκε θέμα αποζημιώσεων. Με την επανένωση των δύο Γερμανιών και την ταυτόχρονη κατάρρευση της Σοβιετικής Ενώσεως δεν τέθηκε θέμα από την τότε ανίσχυρη εξουσία του Κρεμλίνου, όμως τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσουν.

Ταυτόχρονα είναι μια απάντηση στη Γερμανία που έχει προκαλέσει με την συμπεριφορά της την Ρωσία στο θέμα της Ουκρανίας. Η Μόσχα θέλει να της ανοίξει πολλά μέτωπα, με κύριο σκοπό να νομιμοποιήσει μια ελληνική προσπάθεια για είσπραξη των χρωστούμενων από το Βερολίνο το οποίο έχει το θράσος να μας λέει ότι μας έδωσε οικονομική βοήθεια. Οι αποζημιώσεις όμως δεν είναι δανεικά, είναι δικά μας λεφτά που μας τα χρωστάνε. Μια ταυτόχρονη διεκδίκηση αποζημιώσεων από την πλευρά της Ρωσίας θα ισχυροποιήσει το οποιοδήποτε ελληνικό αίτημα.

Ίσως να μην είναι πολύ μακριά το: «Ελλάδα – Ρωσία Συμμαχία».

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;