Τα δάνεια δούλους τους ελευθέρους ποιεί. Μένανδρος, 4ος αιώνας π.Χ.
Με τα πολλά στις αγορές και με τα λιγότερα χρεωκοπημένοι…
Παραλογισμός, ασυδοσία των αγορών, ή αδυναμία πολιτικών; Ό,τι κι αν πεις έχει μια βάση για συζήτηση, όμως δεν υπάρχει λογική απάντηση, παρά μόνο περισπούδαστες αναλύσεις και επίδειξη γνώσης των εμπλεκομένων, τελικά.
Μπορεί να ακούγεται εγωιστικό, αλλά είναι η απλή λογική, η οποία δείχνει μεθοδευμένη «αδυναμία», αφού όλα δρομολογούνται εις βάρος των πολλών. Όποιος πει υπερβολικό, ας αναλογισθεί μόνο, ότι όλα δρομολογήθηκαν από τον ΓΑΠ στο πρώτο μνημόνιο, το οποίο επικαιροποιείται κατά τακτά διαστήματα χωρίς καμιά αλλαγή, σαδιστικά και ανάλγητα, παρότι εκείνος είχε πει, σαφέστατα ψευδόμενος, πως εκείνα τα πρώτα μέτρα ήταν υπέρτερα όσων του είχαν ζητηθεί!
Αψευδής μάρτυρας είναι το χρέος, το οποίο κατά τους ειδικούς, μας έβαλε στην χρεωκοπία όταν ήταν 280 δις και μας έβγαλε όταν έγινε 360 δις του ΑΕΠ. Κάποιοι θα πουν ότι δεν υπάρχει λογική μικρομάγαζου όταν μπορείς να εξυπηρετήσεις τις υποχρεώσεις σου, όμως αυτό σημαίνει πως παράγεις και εδώ βρίσκεται το ζουμί, αφού ο μηχανισμός που στήθηκε, έκλεισε και τις τελευταίες επιχειρήσεις…
Η απάντηση είναι τόσο απλή, που συνειρμικά έρχεται στο μυαλό μας, μαζί με τα καθημερινά τηλεφωνήματα που παρακλητικά σχεδόν αναζητούσαν πελάτες για το «συσσωρευμένο» στα θησαυροφυλάκια των τραπεζών χρήμα. Τότε ήμασταν ανήμποροι να αντιληφθούμε τον σχεδιασμό των πιστωτών, που αργά αλλά σταθερά, έστηναν τον τέλειο μηχανισμό αποδόμησης του Ελληνικού κράτους, παγιώνοντας την παγκόσμια εξουσία, που οδήγησε τον άνθρωπο σε ακόμη μεγαλύτερη εξάρτηση και σκλαβιά.
Θα αναρωτηθούμε και δικαίως: Δεν έπρεπε να μας προστατεύει η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση η οποία γι αυτό ψηφίζεται άλλωστε; Ασυζητητί ναι. Όμως καλό είναι να θυμηθούμε το αφάνταστο αλισβερίσι του ΓΑΠ με τον Στρος Καν και τον Σόρος και ο τρόπος με τον οποίο οδηγηθήκαμε στο Καστελόριζο τότε, που σήμερα ασφαλώς και φαντάζει εντελώς παρωχημένος και παιδαριώδης…
αιών π.Χ.