5 από 5 (7 Ψήφοι)

Ζούμε μια οργουελικά ενορχηστρωμένη παράσταση, βγαλμένη από τους χειρότερους εφιάλτες μας…

Η διάλυση της χώρας που άρχισε εδώ και τρία χρόνια, εντείνεται με ολοένα αυξανόμενους ρυθμούς. Τα δύο κόμματα που ανέλαβαν εργολαβικά, με την έξωθεν και έσωθεν καθοδήγηση των κέντρων εξουσίας, ένωσαν πλέον και τυπικά τις δυνάμεις τους, με μοναδικό στόχο να επιτύχουν οπωσδήποτε!

Μένει να δούμε βέβαια τι θέλουν να πετύχουν γιατί αυτά που μας σερβίρουν είναι πασιφανές πως είναι παραμύθια με περιτύλιγμα από κουτόχορτο. Θέλουμε να πούμε πως είμαστε δεόντως πονηρεμένοι, αν και βέβαια δεν θα τα δέχονταν με κανένα τρόπο αυτά ούτε ανίδεοι και αγράμματοι άνθρωποι.

Άλλωστε μια πλειάδα από σοβαρούς οικονομολόγους από την αρχή είπαν, πως η Ελλάδα δεν είχε πρόβλημα και σε κάθε περίπτωση αυτό ήταν πολύ μικρότερο από άλλες χώρες. Επιπλέον, υπάρχει καμιά περίπτωση αυτοί που δημιούργησαν το διαπλεκόμενο πελατειακό κράτος, να το διορθώσουν;

Ειπώθηκε κατά κόρον και αποδεικνύεται σαν αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα πως η Ελλάδα ήταν το πειραματόζωο στα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έτσι εσκεμμένα χρησιμοποιήθηκε. Με εξαίρεση την Ισλανδία, – μια πολύ μικρή οικονομία που ίσως παίζει και το άλλοθι μιας δήθεν δημοκρατικής αυτοδιάθεσης – ήδη κλυδωνίζεται συθέμελα το οικοδόμημα της ΕΕ και αυτό έχει αρχή την Ελλάδα!

Αυτό από μόνο του ίσως να ήταν και αμελητέο, όμως πλέον απειλείται ευθέως η δομή της κοινωνίας μας. Με πρόσχημα την ανταγωνιστικότητα, έχουν εφορμήσει μαινόμενοι ενάντια σε καθετί που έδινε στον άνθρωπο κάποια αξία και την πολυτέλεια μιας συγκαλυμμένης αυτοδιαχείρισης.

Παράλληλα επιβάλλουν καθετί, που είναι αντίθετο στην πραγματική παραγωγή. Νομοθετούν απίθανους και δυσβάστακτους φόρους, κλείνουν επιχειρήσεις, οργανισμούς, σχολεία, σε μια οργουελικά ενορχηστρωμένη παράσταση, με καταφανή την διαλυτική δρομολόγηση, αφού θεωρούν πως όλα αυτά είναι απαραίτητα για το πέρασμα στην απόλυτη ιδιωτικοποίηση.

Κάθε αντίδραση ή διαφορετική άποψη την απαξιώνουν, τη γελοιοποιούν, τη χλευάζουν. Η συμπαιγνία με όλες τις δυνάμεις επιρροής είναι προκλητική, σε τέτοιο σημείο που αμφιβάλλεις ακόμη και για τον εαυτό σου, αν δηλαδή συμβαίνουν όλα αυτά στην πραγματικότητα ή σε εφιαλτικό όνειρο...

Βιώνουμε έναν πρωτόγνωρο οικονομικό στραγγαλισμό, ο οποίος συνοδεύεται με όλα τα στοιχεία μιας βάναυσης επίθεσης που σφίγγεται σαν μέγγενη γύρω από την ανθρώπινη υπόσταση και την συνθλίβει.

Παρατηρήστε πόσο ενοχικά συμπεριφέρονται οι άνθρωποι και μάλιστα περισσότερο αυτοί που ποτέ δεν ευνοήθηκαν ή δεν παρανόμησαν. Νομίζετε πως είναι φυσιολογικό; Το αντίθετο. Είναι απλώς απόρροια της πιο μεθοδευμένης επίθεσης που δέχεται ο άνθρωπος και στοχεύει σε ότι ιερότερο έχει: Την Ελευθερία του.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;