0.0 από 5 (0 Ψήφοι)

 

 Η παγκόσμια «νέα τάξη πραγμάτων» στο απόγειο της δύναμής τηςΟι τρόποι επιβολής της εξουσίας είναι δύο: μέσω του πολέμου και μέσω του χρήματος. Ανέκαθεν, ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες, χρησιμοποιούνταν και οι δύο.

Είναι πολύ φανερό πια ότι τα πάντα δρομολογούνται από τους εξουσιαστές, αλλά στηρίζονται όμως από τους …λαούς, σαν αποτέλεσμα ασθενούς μνήμης, απίστευτης ολιγωρίας και αφάνταστης αφέλειας.

Οι εξουσιαστές διαθέτουν ένα πληρέστατο οπλοστάσιο, τους πιο τέλειους μηχανισμούς και κυρίως τη δυνατότητα αιφνιδιασμού. Το πιο δοκιμασμένο εργαλείο είναι η δημιουργία πολλών ομοειδών διαπλεκόμενων στρατοπέδων. 

Πρόκειται για μια στρατηγική διαδικασία, που πραγματοποιείται μέσω μιας επίπλαστης πολυφωνίας στα πλαίσια του «διαίρει και βασίλευε», η οποία βοηθάει την καθεστηκυία αρχή να περνάει τις επιδιώξεις της με το λιγότερο δυνατό κόστος και τη μεγαλύτερη ευκολία.

Τα αραβικά κράτη, μέσω της ψευδεπίγραφης «Αραβικής Άνοιξης», η Γιουγκοσλαβία, η Ελλάδα σήμερα και όπου αλλού παγκόσμια είναι αναγκαίο να εφαρμόζονται οι μέθοδοι της «νέας τάξης πραγμάτων», ξεσκεπάζουν την αμείλικτη πραγματικότητα, που δεν είναι άλλη από τον μεγαλεπήβολο στόχο για έλεγχο του ανθρώπου με κάθε μέσο. 

Τα μεγάλα συμφέροντα κάνουν πάρτι και οι άνθρωποι χάνονται μέσα στον καταιγισμό της πληθώρας των αλληλοσυγκρουόμενων ειδήσεων και ταυτόχρονα χάνουν το δίκιο τους προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και πυροβολώντας …αλλήλους.

Το αποτέλεσμα είναι ορατό περισσότερο από ποτέ, καθώς τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Οι υστερικές ιαχές των δήθεν προστατών των «ανθρώπινων δικαιωμάτων» δεν πείθουν πια κανέναν.

Οι εξουσιαστές δεν δίνουν καμιά απολύτως σημασία για τη ζωή και το περιβάλλον. Μιλούν συνεχώς για ανάπτυξη, για ανταγωνισμό, για παραγωγικότητα και για οτιδήποτε σχετικό με το χρήμα, αφού πλέον αυτό και μόνο αυτό είναι το εργαλείο πίεσης και ελέγχου.

Την ίδια στιγμή, είναι φανερό ότι άπαντες έχουν συνομολογήσει, στο επίπεδο της εξουσίας, αυτόν τον τρόπο ελέγχου των λαών της γης, πράγμα που αποτελεί μοναδική και πάγια επιδίωξή τους.

Ήδη, απέναντι σε έναν εξουθενωμένο άνθρωπο, η εξουσία αισθάνεται πανίσχυρη, ώστε να επιβάλλει τα συμφέροντά της ασυζητητί. Δυστυχώς, ο άνθρωπος αποδεικνύεται ένα άβουλο ον, που άγεται και φέρεται κατά τις ορέξεις των πολυεθνικών και των μεγάλων συμφερόντων, που χρησιμοποιούν τις «δημοκρατικά» εκλεγμένες κυβερνήσεις για να νομοθετούν κατά το δοκούν, ώστε να υπάρχει η διακαώς επιδιωκόμενη Δημοκρατική νομιμοποίηση.

Τώρα πια δεν μπορείς να έχεις ψευδαισθήσεις. Η παγιωμένη αδικία δεν θα ανατραπεί εύκολα και μάλλον δεν αλλάζει με λόγια. Μία και μοναδική ελπίδα μπορεί να έχει ο άνθρωπος: να μπορέσει να δημιουργήσει πάνω στις στάχτες μια καινούργια κοινωνία, απαλλαγμένη από την αδικία, τη μιζέρια και τη μισαλλοδοξία του παρελθόντος. Αυτή σίγουρα θα είναι η επόμενη ευκαιρία, αλλά θα το καταφέρει; Ίδωμεν…

 

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;
<