5 από 5 (1 Ψήφος)

 

«Νέα τάξη πραγμάτων», ο συγκαλυμμένος φασισμός του σήμεραΗ πείρα και η ιστορία, πέρα από την επανάληψη, δείχνουν πως ο άνθρωπος αδυνατεί να σπάσει τα δεσμά που τον σκλαβώνουν. Κάθε φορά που η αδικία γίνεται ανυπόφορη και προκλητική, αντί να θεριέψει και να επαναστατήσει, λουφάζει ακόμη περισσότερο φοβούμενος μην χάσει την «βόλεψή» του, που εν είδη δολώματος τον αποπροσανατολίζει τόσο, ώστε να αισθάνεται δικαιωμένος που αναπνέει! 

Σήμερα όπου κι’ αν βρεθείς οσμίζεσαι την δυσκολία, που μοιρολατρικά καταλήγει στα λάθη (;) του. Όχι σπάνια, ακόμη και στο …μαζί τα φάγαμε (!), που κατά συνέπεια οδηγεί στην ανάγκη μιας υπεράνθρωπης προσπάθειας. Και αυτό γιατί το ένστικτο της επιβίωσης, δίνει το «δικαίωμα» της κατ’ ανάγκη υποταγής στις «θεωρητικά» υπέρτερες δυνάμεις της εξουσίας. Επομένως συμβιβάζεται στον ανέξοδα προσφερόμενο εφησυχασμό, όχι σπάνια με ένα ξεροκόμματο συνενοχής, ας πούμε ένα είδος αποζημίωσης για την προσφορά του στη διαιώνιση του συστήματος εξουσίας

Ο όρος «Παγκοσμιοποίηση», που χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα και παρομοιάζεται κάτι σαν πανούκλα που έχει απλωθεί πάνω στη γη, ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα. Η ανταλλαγή ιδεών, εργαλείων και τρόπων διαβίωσης μεταξύ των λαών, δεν είναι σημερινό φαινόμενο και δεν έχει καμιά σχέση με την επιβολή μέτρων που εξυπηρετούν την καθεστηκυία τάξη. Αυτό είναι η «νέα τάξη πραγμάτων», που εσκεμμένα συγχέεται με την καλώς εννοούμενη παγκοσμιοποίηση για λόγους προπαγάνδας και παραπλάνησης.   

Στην πραγματικότητα ο τύπος της παγκοσμιοποίησης που επιβάλλεται σήμερα, δεν είναι τίποτα άλλο από την σύγχρονη έκφραση ενός συγκαλυμμένου φασισμού. Αυτού που αποσκοπεί και άλλωστε με πολλή σαφήνεια επιδεικνύεται και δυστυχώς επιβάλλεται με διάφορους τρόπους σε παγκόσμια κλίμακα με την «δημοκρατικά» και «λογικά» μεθοδευμένη αθέτηση όλων των κατακτήσεων και την ακύρωση όλων των ανθρώπινων δικαιωμάτων, που κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα… 

Ο οικονομικός έλεγχος αποδεικνύεται υπέρτερος του πολέμου. Ο Φρίντμαν και οι άλλοι, όσοι επένδυσαν στη «νέα τάξη πραγμάτων» μαζί με τα σημερινούς συνεχιστές, μπορούν να είναι ήσυχοι. Ο άνθρωπος έπεσε πολύ εύκολα στην παγίδα. Η επιβολή των ελεύθερων και ανεξέλεγκτων αγορών είναι γεγονός. Ο άνθρωπος εντελώς απροστάτευτος, καλείται για άλλη μια φορά να στηρίξει μέτρα που τον ληστεύουν και τον εξουθενώνουν. 

Σύντομα αυτοί οι ίδιοι, που επιβάλλουν όλα τούτα, θα καταλάβουν ότι δεν έχει κανένα νόημα, ότι όλα αυτά οδηγούν σε αδιέξοδο. Όμως μέχρι τότε το μαχαίρι θα ’χει φτάσει βαθιά στο …κόκαλο!

 

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;